Păianjen uriaș în județul Argeș. A făcut deja prima victimă. Ce pățești dacă te mușcă

Păianjen uriaș în județul Argeș. A făcut deja prima victimă. Ce pățești dacă te mușcă

Un copil a fost mușcat de un păianjen uriaș, căzut de pe acoperișul unei case, zilele trecute, în județul Argeș. Copilul a ajuns de urgență la spital la spital după ce a început să urle de durere.

Păianjen uriaș în Argeș. Prima victimă a fost un copil. Ce pățești dacă te mușcă

Mama copilului a făcut poze păianjenului uriaș, după care s-a interesat pe internet să vadă ce l-a mușcat pe fiul ei, scrie impact.ro. Femeia a descoperit că este vorba despre păianjenul Pustnic maro, o specie foarte rară în țara noastră, o insectă extrem de veninoasă, care poate duce la paralizie sau poate provoca chiar moartea.

Acest tip de păianjen conține neurotoxină, dă dureri de cap înfioratoare, iar veninul necrotic face ca rana să se vindece foarte greu. Din nefericire, în ultimele luni, pare că există o invazie de astfel de păianjeni, înregistrându-se numeroase cazuri de mușcături în Bihor, Mehedinți, iar acum în Argeș.

Copilul urla de durere din cauza mușcăturii veninoase a păianjenului
Copilul urla de durere din cauza mușcăturii veninoase a păianjenului

Copilul striga că și-a rupt mâna. Așa mari dureri avea

A căzut de pe streașina garajului fix pe mana lui, l-a mușcat chiar sub privirea mea și apoi a picat. În următoarea secunda, fiul a început să țipe îngrozit, simțea o arsură puternică și zicea că și-a rupt mâna. Am ajuns cu copilul la spital, care a țipat de durere, a avut febră și frisoane o noapte întreagă. Acești păianjeni sunt foarte periculoși.

Veninul lor poate afecta sistemul nervos, se poate cangrena locul, poate duce la șoc anafilactic și chiar la deces. Grijă! Am hotărât să vă împărtășesc și vouă experiența noastră neplăcută pt că sunt sigură că mulți dintre voi habar nu aveți că există și la noi așa ceva, așa cum nu am știut nici eu.

Mușcătura păianjenului este foarte dureroasă

Doar am fost inspirată pe moment să dau căutare pe net, pt că îmi cunosc foarte bine copilul și am știut că e ceva grav după reacția lui, după disperarea din privire.

Mușcătura unui păianjen veninos este cruntă, durerea este îngrozitoare, asemănată fracturii unui membru, se simte ca o arsură puternică și poate dura câteva zile senzația”, a declarat mama băiețelului, Andreea Roșu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI