Pacientă suspectă de coronavirus, la Suceava. Amubulanțierii au scăpat-o de pe targă. Reacția ISU

Pacientă suspectă de coronavirus, la Suceava. Amubulanțierii au scăpat-o de pe targă. Reacția ISU
Pacientă cu coronavirus, scăpată de pe targă de ambulanțieri. Reacția ISU

O pacientă cu coronavirus din Suceava a fost dusă de medici la Spitalul de Boli Infecțioase. Până acolo, ambulanțierii au scăpat-o de pe targă, după ce unul din ei a alunecat și a căzut. Care a fost reacția ISU, după evenimentul în cauză?

Pacientă cu coronavirus din Suceava, scăpată de pe targă. Reacția ISU

Azi, 7 februarie, imaginile cu pacienta scăpată de pe targă au cuprins internetul. Ambulanțierii au cârat targa pe care se afla femeia până la mașină, însă, când să introducă targa în autovehicul, unul dintre ei a alunecat. Pierzându-se echilibrul din cauza unui paramedic, aceasta a fost scăpată la ieșirea din Spitalul de Boli Infecțioase. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. ISU Suceava s-a pronunțat imediat după ce s-a petrecut evenimentul. Reprezentanții au transmis un comunicat de presă în care susțin că incidentul în care targa pe care se afla femeia suspectă cu coronavirus scăpată din mâinile pramedicilor s-a produs din cauza suprafeței alunecoase.

„În cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.), unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute. Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD. Mai mult, colegul nostru a depus tot efortul, pentru a-i asigura protecția”
Comunicat ISU Suceava

Pacientă din Suceava suspectă de coronavirus, scăpată de pe targă de paramedici. Reacția ISU
Pacientă din Suceava suspectă de coronavirus, scăpată de pe targă de paramedici. Reacția ISU

Pacienta se află la spital

Reprezentații ISU au precizat și că targa nu a atins pământul în momentul în care unul din ambulanțieri a alunecat, fiind în continuare echilibrată de ceilalți paramedici. La momentul transmiterii comunicatului de presă, adică în această seară, pecienta se află la spital.

Este vorba despre o profesoară de 32 de ani din Suceava care este suspectă de infectarea cu boala care a ucis deja sute de oameni. „Colegii noștri, după efectuarea decontaminării personalului și a autospecialei, se vor întoarce la unitate”, adaugă sursa citată.