Ovidiu Hațegan, revenire de senzație la trei luni de la infarct. Ce va face arbitrul român

Ovidiu Hațegan, revenire de senzație la trei luni de la infarct. Ce va face arbitrul român
Ovidiu Hațegan era cotat drept cel mai bun arbitru român până la infarctul suferit spre finalul lunii martie

Ovidiu Hațegan, revenire de senzație la trei luni de la infarct. Reputatul arbitru UEFA a fost la un pas de moarte, la doar 41 de ani, la sfârșitul lunii martie. „Centralul” a suferit o operație de montare a unui stent, după care a luat o pauză necesară refacerii sale fizice. Acum, Ovidiu Hațegan este gata să se întoarcă la meseria care l-a făcut cunoscut, dar dintr-o altă postură.

Ovidiu Hațegan, revenire de senzație la trei luni de la infarct

Ovidiu Hațegan, revenire de senzație la trei luni de la infarct. Arbitrul originar din Arad a fost la un pas de moarte în luna martie. Atunci, el a simțit o durere în piept în timpul unui antrenament obișnuit și, medic fiind, și-a dat seama de simptome și a mers la spital.

Ovidiu Hațegan  a fost supus unei intervenții de montare a unui stent, apoi a luat o pauză de refacere.

„Acum mă simt bine, totul este în regulă, sunt în continuare sub supraveghere medicală. Doresc să mulţumesc staff-ului medical care m-a îngrijit şi tuturor celor care mi-au transmis mesaje şi gândurile lor bune.

În momentele acestea am nevoie de linişte, aşa că am rugămintea să îmi fie respectată intimitatea”, a declarat arbitrul UEFA, la acea vreme, conform site-ul oficial al FRF.

Ce va face arbitrul român

Destinul l-a pus pe Ovidiu Hațegan în fața unei alte lovituri. Romică Hațegan, tatăl arbitrului, a decedat pe 12 mai 2022, acesta aflându-se în spital de mai multă vreme. În ciuda acestor probleme, arbitrul român a participat, la începutul acestei luni, în București, la o inspecție FIFA care a verificat modalitatea de implementare a VAR în fotbalul românesc

Conform ProSport, Ovidiu Hațegan a luat decizia, alături de familie, să nu mai activeze pe gazon la meciurile de fotbal din Liga 1 sau cupele europene, dar va fi în camerele VAR. El avea licența de mai mulți ani pentru acest tip de arbitraj, când tehnologia video nu era implementată în campionatul intern. Pentru a micșora eventualele riscuri, „cavalerul fluierului” a hotărât să nu mai revină la centru, pe teren.

Va „fluiera” din camerele VAR și nu pe teren

De altfel, UEFA l-a și convocat la 27 iulie 2022 la o consfătuire a arbitrilor First Class și Elite, la care participă și Istvan Kovacs, plus Radu Petrescu și Horațiu Feșnic (ambii din a doua categorie), mai scrie sursa citată.

Ovidiu Hațegan era cotat drept cel mai bun arbitru român. El avea mari șanse să arbitreze partide importante din fazele superioare ale cupelor europene, dar să fie convocat și la Cupa Mondială 2022. Din cauza infarctului suferit, el a ratat aceste șanse, cariera sa de arbitru la centru fiind, practic, terminată.

În locul lui Hațegan, România va fi reprezentată la Mondialul din Qatar de „centralul” Istvan Kovacs, împreună cu asistenții săi, Mihai Artene și Vasile Marinescu. Brigada condusă de Kovacs a condus și finala Conference League din acest an, de la Tirana, dintre Roma și Feyernoord. Kovacs și colegii săi cu arbitrat și  manșa tur a semifinalei Champions League, Manchester City – Real Madrid, scor 4-3.