Ouă umplute ca la bunica acasă. Reţeta care te duce cu gândul direct la copilărie, ies delicioase aşa
Ouă umplute ca la bunica acasă. Erau nelipsite de pe mesele de sărbători. De-a lungul timpului, rețetele au suferit modificări în funcție de indicațiile vremurilor sau preferințele gospodinelor. În articolul de astăzi îți vom explica pas cu pas cum poți să prepari ouă umplute care îți vor aminti exact de vremurile copilăriei tale.
Ouă umplute ca la bunica acasă
În ciuda tuturor schimbărilor gastronomice, ouăle umplute rămân în topul preparatelor tradiționale gătite de mame și bunici cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Niciodată nu au lipsit de pe mesele festive. Se obișnuia ca acest fel de mâncare să fie gătit pe baza unei rețete clasice, ce presupune umplerea ouălor cu o pastă fină din gălbenușuri cu pate și maioneză.
Există o mulțime de versiuni de preparare a ouălor umplute. Compoziția cu care trebuie umplute ouăle fierte poate varia în funcție de preferințele fiecărei gospodine în parte. Se pot adăuga sau elimina legume din rețetă astfel încât preparatul să iasă pe gustul celor de la masă.
În rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, cum să pregătești ouă umplute care te vor duce cu gândul exact la copilărie. Este o rețetă clasică de ouă umplute, perfectă pentru sezonul de iarnă. Dacă vei urma indicațiile de mai jos, aperitivul va ieși delicios! Toată lumea te va lăuda.
Rețetă gustoasă de ouă umplute
Ingrediente:
- 10 ouă
- sare
- 3 linguri de muștar
- ulei
- 50 grame pate
- 2 linguri de smântână
- pătrunjel verde.
Mod de preparare:
- Se spală foarte bine opt ouă și se pun la fiert într-un vas, pe aragaz, la flacără medie.
- Se lasă ouăle la fiert timp de zece minute din momentul în care apa din vas a început să clocotească.
- Se scot ouăle din vasul cu apă și se lasă la răcit.
- Se curăță ouăle de coajă cu atenție, după ce s-au răcit, în așa fel încât să își păstreze forma ovală.
- Se taie ouăle în două părți egale și se separă albușul de gălbenuș.
- Se prepară, într-un vas separat, maioneză pe baza celor două gălbenușuri. În funcție de preferințe, se pot adăuga la final două linguri de smântână. Acestea vor întări maioneza.
- Se pasează gălbenușurile până la obținerea unei compoziții fărâmițate.
- Se adaugă peste gălbenușuri pateul, cele două linguri de maioneză și puțină sare.
- Se amestecă ingredientele până la obținerea unei paste omogenizate.
- Se umple fiecare ou în parte cu pasta obținută și se decorează cu pătrunjel verde.
Citește și: Cum se fac ouăle umplute. Gustarea favorită pentru Crăciun
De obicei, ouăle umplute trebuie păstrate la frigider timp de minimum două ore, înainte de a fi servite. Astfel, umplutura se va întări, iar aroma acesteia se va armoniza cu cea a ouălor fierte. Ouăle pot fi decorate și deasupra, în funcție de preferințe. În umplutură se pot adăuga și codițe de ceapă verde, castraveți murați sau alte legume ce considerați că ar spori gustul.