Orhidee cu rădăcina putrezită? Cum o salvezi și cum previi această problemă, în viitor

Orhidee cu rădăcina putrezită? Cum o salvezi și cum previi această problemă, în viitor
Cum sa tii planta sanatoasa

Dacă ai o orhidee și ți-a putrezit rădăcina, atunci să știi că o poți salva și nu e nevoie să o arunci.

Cum să ai grijă de o orhidee cu rădăcina putrezit

Orhideea este o floare superbă și foarte rafinată, ideală de oferit cadou. Ele necesită totuși îngrijire suplimentară și dacă nu le oferi atenție, rădăcina poate putrezi și poți pierde toată planta.

Ei bine, dacă ai o orhidee cu rădăcina putrezită, atunci trebuie să știi că o poți salva. Orhideea este deshidratată, atunci când rădăcina este uscată. Ea poate putrezi dacă a fost udată în exces.

Când o uzi prea mult, orhideea nu mai poate absorbi apa și nutrienții din pământ. Se poate ajunge la situația când floarea trăiește doar cu apa din frunze, prin autoconsum, lucru care provoacă încetinirea frunzelor la bază. În lipsa măsurilor urgente, rădăcina va putrezi și floarea va muri.

Udarea corectă se face scufundând ghiveciul în apă. Se lasă scufundat fundul ghiveciului aproximativ 3-5 ore, apoi vasul se lasă la scurs, eliminând apa care s-ar putea să se strângă în faruria de la ghiveci.

Altfel, poți să te trezești cu orhideea putrezită.  După 10 minute în care apa s-a scurs, poți pune orhideea la locul ei.

O poți uda o dată la 7-19 zile pe timp de vară și mai rar iarna.

Cum să ai grijă de orhideea ta

Este bine să inspectezi mereu ghiveciul, ca să fie planta sănătoasă.

Poți să observi din timp problemele pe care le are și poți lua măsuri ca să o salvezi.

Un semn că rădăcinile au început să putrezească este faptul că își schimbă culoarea. Dacă vezi niște pete umede și întunecate, atunci planta are probleme.

Dacă ai această problemă, sunt multe șanse să o salvezi.  Trebuie să scoți planta din ghiveci pe un spațiu, apoi să îndepărtezi substratul care e printre rădăcini.

Cu o foarfectă pe care ai sterilizat-o, îndepărtează toate părțile de rădăcină care sunt compromise. Păstrează doar ce e sănătos.

Cu cât culoarea rădăcinii e mai deschisă, cu atât planta e mai tânără. Cufundă rădăcinile în apă ca să devină verzi.

Înmoaie planta într- soluție stimulator de creștere și fortificare. Recipientul în care stătea planta trebuie spălat bine, apoi uscat.

După ce planta a primit tratament, așează planta și acoperă până sus cu al doilea rând de strat de pământ special de orhidee.

După două luni ar trebui să obervi noi rădăcini și va fi gata să înflorească. Nu o uda în exces și ai grijă de ea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI