Orfelinat de lângă Kiev, lovit de bombele Rusiei. Câte zeci de copii au fost evacuați

Orfelinat de lângă Kiev, lovit de bombele Rusiei. Câte zeci de copii au fost evacuați
Orfelinat de langa Kiev, lovit de bombele Rusiei. Cate zeci de copii au fost evacuati

În timp ce Rusia susține că nu își dorește să implice, în acțiunile sale militare, zone cu civili, o nouă informație vine să răstoarne discursul manipulator al Kremlinului. Potrivit procurorului general al Ucrainei, o rachetă rusească a lovit un orfelinat din Vorzel – o localitate aflată la în apropierea capitalei Kiev – în care se aflau zeci de copii.

Bombe rusești au lovit un orfelinat de lângă Kiev

Iryna Venediktova, procurorul general al Ucrainei, a postat, vineri, un mesaj pe pagina sa de Facebook în care a transmis că resturi de la o rachetă aparținând armatei ruse a lovit un orfelinat din Vorozel, oraș situat la 40 de kilometri de Kiev, în care se aflau 50 de copii.

Venediktova a precizat că nu au fost victime și că „se iau măsuri pentru evacuarea lor”.

Veștile tragice din Ucraina curg însă fără oprire. Autoritățile ucrainene au anunțat că în urma bombardamentelor ruseși asupra orașului Okhtyrka din estul orașului Sumi au fost răniți copii. Dmytro Zhyvytskyy, șeful administrației militare regionale, a declarat că o zonă rezidențială, mai multe adăposturi anti-bombe și o grădiniță au fost lovite de un baraj de artilerie.

În cursul zilei de vineri, armata rusă a pătruns în Kiev. Imagini cu tancurile și blindatele rusești pe străzile orașului au fost postate pe rețelele sociale. Forțele militare ale Rusiei încearcă ocuparea totală a capitalei Ucrainei.

Se duc lupte grele și în suburbiile orașului, însă vehiculele rusești au reușit să pătrundă spre zona centrală. Încă de la dmineață, în jurul orei 4.30, au fost semnalate mai multe explozii puternice.

”Au reluat atacurile împotriva Kievului cu rachete de croazieră sau balistice. Am auzit două explozii puternice”, a declarat adjunctul ministrului de interne ucrainean Anton Gerashchenko pe contul său de Telegram.

Ulterior au apărut și tancurile pe străzile Kievului.

Vladimir Putin solicită armatei ucrainene să răstoarene regimul de la Kiev

Președintele Federației Ruse a discutat, vineri, în cadrul unei întruniri a Consiliului de Securitate, despre acțiunea militară din Ucraina. Vladimir Putin a transmis un mesaj armatei ucrainene cerându-i să dea o lovitură de stat și să preia puterea din mâinile „găștii de neonaziști care a preluat Kievul”.

Vreau să mă adresez membrilor armatei Ucrainei. Nu lăsați acești naționaliști să vă folosească pe voi, pe bătrânii voștri, pe copiii voștri, să vă folosească drept scut uman. Este mai mult ușor să vorbesc cu voi decât cu această gașcă de neonaziști care a capturat Kievul. Luați puterea în propriile mâini.

Se pare că ne va fi mai ușor să ajungem la o înțelegere decât cu această bandă de dependenți de droguri și neonaziști, care s-au stabilit la Kiev și au luat ostatici întregul popor ucrainean”, s-a adresat Putin către armata ucraineană.

Citește și: „Condiția impusă de Vladimir Putin pentru a opri războiul din Ucraina. Ce vrea liderul de la Kremlin”

Urmăriți Playtech.ro și pe