01 mart. 2022 | 09:46

Orele în care creierul funcționează cel mai bine în timpul zilei. Atunci ai cel mai bun randament

Diverse
Orele în care creierul funcționează cel mai bine în timpul zilei. Atunci ai cel mai bun randament
Orele in care creierul functioneaza cel mai bine in timpul zilei. Atunci ai cel mai bun randament

Te simți de multe ori obosit dimineața și parcă nu ai pic de energie? Ei bine, specialiștii dezvăluie care sunt orele din timpul zilei, în care creierul uman funcționează cel mai bine. Prof. Vlad Ciurea explică exact care sunt orele în care oamenii sunt mult mai productivi.

La ce ore din zi suntem cei mai productivi

Cu siguranță ți s-a întâmplat, de câteva ori până acum, să simți că nu te poți concentra la activitățile zilnice, în primele ore ale dimineții sau seara târziu. Nu mai ai chef, te simți sleit de puteri și parcă nu asimilezi toate informațiile pe care ți le-ai dori.

Neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, a explicat, la Antena 3, motivul pentru care se întâmplă acest lucru. Mai mult de atât, el susține că între orele 10 și 12 creierul uman este cel mai productiv, la fel ca în intervalul 16.00 – 18.00.

„Între 10.00 și 12.00, creierul funcționează la maximum! Creierul mai are un maxim de funcționare între 16.00 și 18.00. Noaptea, organele digestive nu funcționează. Degeaba mâncăm noaptea bunătăți. Nu pot digera totul, de aia când te culci cu burta plină, nu poți digera”,  a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

Care sunt elementele esențiale pentru funcționarea optimă a creierului

Specialistul vorbește, pe îndelete, despre cele trei elemente care sunt esențiale pentru creierul uman. Pe lângă apă și oxigen, medicul subliniază nevoia de odihnă pe care fiecare om o neglijează, din când în când.

„Trei elemente sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului. Și ele nu costă nimic. Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă. Apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism.

Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim.

Oxigenul. Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen.

Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc.

Odihna este crucială. NIMIC nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca ora de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete etc.

Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții!”, a scris pe Facebook neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.