Ordonanța 114, modificată de Guvernul Orban. Ce se întâmplă până la sfârșitul anului

de: Ana Chivu
27 11. 2019

Premierul Orban a anunțat faptul că guvernul ar putea să-și asume răspunderea în Parlament pentru modificarea Ordonanței 114. Ce s-ar putea schimba până la finalul anului curent?

Guvernul Orban modifică Ordonanța 114/2018

Prim-ministrul României a susținut faptul că guvernul pe care-l conduce ar putea să-și asume răspunderea în Parlament pentru modificare Ordonanței 114. Răspunsul opoziției vizavi de noua schimbare ar putea fi depunerea moțiunii de cenzură. „Dacă nu va exista o majoritate în Parlament sau timpul necesar pentru adoptarea de Camera Deputaților a proiectului de lege pentru modifiarea OUG 114/2018, o soluție este asumarea răspunderii guvernului în Parlament în acesată sesiunea parlamentară”, a afirmat premierul Ludovic Orban, în cursul zilei de marți, arată g4media.ro.

De asemenea, a susținut și că „obiectivul nostru e să adoptăm modificările până la finele anului.” Subliniem că proiectul de lege aferent care include modificările radicale ale OUG 114 este în dezbaterea Caremeri Deputaților.

Ordonanța 114/2018 este modificată de către Guvernul Orban

„OUG 114 este în dezbaterea Camerei Deputaţilor”

Asumarea răspunderii pentru acest lucru lasă loc liber Opoziției pentru depunerea unei moțiunii de cenzură în trei zile. Dacă Opoziția va răspunde astfel, proiectul de lege este adoptat fără vot, acesta dându-se doar pe eventuală moțiune. Amintim că Ordonanța 114 a fost numită de Partidul Social Democrat „ordonanța lăcomiei” și a avut un impact major asupra sectoarelor: bancar, energetic și telecom.

”Sunt în lucru avem două variante. OUG 114 este în dezbaterea Camerei Deputaţilor şi avem două variante: să ne înţelegem cu partenerii se degajăm o majoritate, astfel încât să trecem pe cale parlamentară – asta este soluţia care, din punctul meu de vedere este cea mai bună. Dacă nu vom putea conveni să punem în practică această discuţie cât mai repede posibil, ne gândim cel mai probabil la o angajare a răspunderii, dar preferăm, încă o dată vă spun, să stabilim cu partenerii noştri care au votat învestirea Guvernului o formulă comună pe care să o sprijinim şi să reuşim să o trecem prin Camera Deputaţilor”
Ludovic Orban