Ordinul care îi poate aduce sfârșitul lui Putin. Ar putea fi momentul unei lovituri de stat

Ordinul care îi poate aduce sfârșitul lui Putin. Ar putea fi momentul unei lovituri de stat
Ordinul care ii poate aduce sfarsitul lui Putin

Serviciile secrete din Rusia vorbesc despre faptul că războiul din Ucraina ar fi pierdut. Ce ordin ar putea să-i aducă sfârșitul președintelui rus Vladimir Putin. Cine sunt cei care ar putea încerca să-l dea jos de la putere pe liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin, în pericol de a fi înlăturat de la putere?

Serviciile secrete ale lui Vladimir Putin sunt de părere că ar putea avea loc o lovitură de stat asupra Rusiei, în contextul militar actual. Christo Grozev, jurnalist expert în Rusia, a declarat că elitele GRU și FSB ar fi cele mai susceptibile în a încerca să-l răstoarne de la putere pe Vladimir Putin:

„Aceste elite caută deja modalități de a-și muta banii și familiile în afara țării în așteptarea căderii lui Putin. Lovitura de stat ar putea veni în momentul în care Vladimir Putin le va ordona generalilor săi să efectueze un atac nuclear.

Dacă Putin decide să dea ordinul de a folosi arme nucleare, el trebuie să fie sigur că toți cei de pe lanț vor executa acest ordin. Dacă cineva nu se conformează, atunci acesta va fi un semnal de insubordonare.

Și poate chiar moartea fizică a lui Putin. Până când nu va fi sigur că toată lumea se va conforma, nu va da acest ordin”, a relatat Grozev la Radio Liberty, potrivit publicației Evenimentul Zilei.

„Ordinul ar provoca, de asemenea, o explozie socială!”

Jurnalistul este de părere că Vladimir Putin nu ar avea nicio șansă să câștige războiul împotriva Ucrainei, dacă nu ar recurge la arme nucleare sau ar pune la cale o mobilizare generală, motiv pentru care elita de securitate ar putea încerca să-l răstoarne de la putere.

„Un astfel de ordin i-ar permite să crească masiv numărul de trupe în Ucraina, poate schimbând cursul războiului în favoarea sa.

Dar ordinul ar provoca, de asemenea, o explozie socială în rândul rușilor obișnuiți, deoarece ar însemna să se recunoască faptul că operațiunea militară specială – pe care până acum Putin a prezentat-o ca un succes răsunător – a eșuat.

Fără a recurge fie la arme nucleare, fie la o mobilizare generală, Rusia nu are aproape nicio șansă de a câștiga războiul. Elita de securitate înțelege acest lucru și de aceea este cel mai probabil ca ea să încerce să-și răstoarne liderul.”, adaugă el, conform sursei citate.