18 apr. 2019 | 17:34

VIDEO Cum se inspiră Ludovic Orban de la Ceaușescu ca să pară spiritual. Lui Ceașescu i-a ieșit

Știri generale
VIDEO Cum se inspiră Ludovic Orban de la Ceaușescu ca să pară spiritual. Lui Ceașescu i-a ieșit

Ludovic Orban s-a străduit, joi, să dea o replică la remanierea anunțată de premierul Viorica Dăncilă.

Liderul PNL a lăsat impresia că se inspiră din discursurile lui Nicolae Ceaușescu. Sau că nu poate depăși nici măcar nivelul de ironii pe care le lansa dictatorul la plenarele PCR.

Ludovic Orban a declarat că Eugen Nicolicea va ajunge ministru al Justiției „când o face plopul mere şi răchita micşunele”. Președintele PNL a făcut declarația în timpul unei vizite la Craiova.

Să amintim, Eugen Nicolicea este propunerea PSD pentru portofoliul Justiției după îndepărtarea lui Tudorel Toader.

„E clar că Dragnea a ajuns la un asemenea nivel de disperare să scape de puşcărie încât şi-a găsit singurul inconştient care este dispus să iniţieze ordonanţa privind aministia şi graţierea. Dar vreau să îi liniştesc pe români. Să le spun că era vorba aia cu când o face plopul mere şi răchita micşunele. O să ajungă Nicolicea ministrul Justiţiei când o face plopul mere şi răchita micşunele.” Ludovic Orban

Orban, mesaje învechite

În pline tensiuni PSD-ALDE și în toiul scandalului remanierii, Ludovic Orban a încercat încă o formulă „din popor” pentru a ironiza Cabinetul Dăncilă.

A apreciat că PSD „s-a făcut de râs încă o dată” cu numele propuse pentru portofoliile remaniate (Justiție, Fonduri Europene și diaspora).

Schimbarea lui Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției este „ca şi cum l-ai schimba pe Dragnea cu ta-su”, a adăugat președintele PNL.

„Micșunelele” lui Ceaușescu

Ludovic Orban a folosit aluzia la plopi, pere și micșunele în 2019, la 30 ani după fostul lider al Partidului Comunist Român.

Într-un discurs susținut la 15 iulie 1989, Nicolae Ceaușescu și-a prezentat gândurile despre capitalism.

Despre ideea că și Republica Socialistă România ar fi putut ajunge, cândva, o țară capitalistă, Ceaușescu a spus că „aceasta se va întâmpla când o face plopul mere sau răchita micșunele”.

Evident, sala aplaudă, dar dictatorul adaugă:„ Nu vă grăbiți să aplaudați. Genetica a făcut progrese uriașe.

Dacă inițial Elena Ceaușescu, aflată la prezidiu, se amuza alături de ceilalți membri din conducerea PCR, la precizarea soțului a început să râdă în hohote. Este și una din rarele imagini în care Elena Ceaușescu apare râzând în hohote.

„Mai mult de patru miliarde de oameni trăiesc în sărăcie, și, în acest deceniu, situația lor a continuat să se înrăutățească. În țările bogate, și din acestea, desigur, un mic grup de bogați, au acumulat anual zeci și zeci de miliarde de dolari din țările în curs de dezvoltare. Este o situație care nu se poate să continue mai departe!(…) Am cunoscut-o sute de ani, aceasta. De aceea am declarat că, pentru noi, a apus întotdeauna o asemenea cale. Poporul nostru, se spune câteodată, că aceasta se va întâmpla când o face plopul mere sau răchita micșunele.” Nicolae Ceaușescu

 

Parteneri
E mare sărbatoare azi. Ce obișnuiesc creștinii să facă pe 11 octombrie. Tradiții și obiceiuri
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Rețete ideale pentru fiecare zodie. Merită să le încerci săptămâna aceasta
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Cutremur în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă, otrăvit. Cine a dat ordinul
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro