VIDEO Cum se inspiră Ludovic Orban de la Ceaușescu ca să pară spiritual. Lui Ceașescu i-a ieșit

Autor: Iorgu Ianusi - 17:34, 18 apr. 2019

Ludovic Orban s-a străduit, joi, să dea o replică la remanierea anunțată de premierul Viorica Dăncilă.

Liderul PNL a lăsat impresia că se inspiră din discursurile lui Nicolae Ceaușescu. Sau că nu poate depăși nici măcar nivelul de ironii pe care le lansa dictatorul la plenarele PCR.

Ludovic Orban a declarat că Eugen Nicolicea va ajunge ministru al Justiției „când o face plopul mere şi răchita micşunele”. Președintele PNL a făcut declarația în timpul unei vizite la Craiova.

Să amintim, Eugen Nicolicea este propunerea PSD pentru portofoliul Justiției după îndepărtarea lui Tudorel Toader.

„E clar că Dragnea a ajuns la un asemenea nivel de disperare să scape de puşcărie încât şi-a găsit singurul inconştient care este dispus să iniţieze ordonanţa privind aministia şi graţierea. Dar vreau să îi liniştesc pe români. Să le spun că era vorba aia cu când o face plopul mere şi răchita micşunele. O să ajungă Nicolicea ministrul Justiţiei când o face plopul mere şi răchita micşunele.” Ludovic Orban

Orban, mesaje învechite

În pline tensiuni PSD-ALDE și în toiul scandalului remanierii, Ludovic Orban a încercat încă o formulă „din popor” pentru a ironiza Cabinetul Dăncilă.

A apreciat că PSD „s-a făcut de râs încă o dată” cu numele propuse pentru portofoliile remaniate (Justiție, Fonduri Europene și diaspora).

Schimbarea lui Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției este „ca şi cum l-ai schimba pe Dragnea cu ta-su”, a adăugat președintele PNL.

„Micșunelele” lui Ceaușescu

Ludovic Orban a folosit aluzia la plopi, pere și micșunele în 2019, la 30 ani după fostul lider al Partidului Comunist Român.

Într-un discurs susținut la 15 iulie 1989, Nicolae Ceaușescu și-a prezentat gândurile despre capitalism.

Despre ideea că și Republica Socialistă România ar fi putut ajunge, cândva, o țară capitalistă, Ceaușescu a spus că „aceasta se va întâmpla când o face plopul mere sau răchita micșunele”.

Evident, sala aplaudă, dar dictatorul adaugă:„ Nu vă grăbiți să aplaudați. Genetica a făcut progrese uriașe.

Dacă inițial Elena Ceaușescu, aflată la prezidiu, se amuza alături de ceilalți membri din conducerea PCR, la precizarea soțului a început să râdă în hohote. Este și una din rarele imagini în care Elena Ceaușescu apare râzând în hohote.

„Mai mult de patru miliarde de oameni trăiesc în sărăcie, și, în acest deceniu, situația lor a continuat să se înrăutățească. În țările bogate, și din acestea, desigur, un mic grup de bogați, au acumulat anual zeci și zeci de miliarde de dolari din țările în curs de dezvoltare. Este o situație care nu se poate să continue mai departe!(…) Am cunoscut-o sute de ani, aceasta. De aceea am declarat că, pentru noi, a apus întotdeauna o asemenea cale. Poporul nostru, se spune câteodată, că aceasta se va întâmpla când o face plopul mere sau răchita micșunele.” Nicolae Ceaușescu