Orban contra Orban. Acuzele grave ale premierului român la adresa Ungariei

Orban contra Orban. Acuzele grave ale premierului român la adresa Ungariei
Lovitură pentru Unguri! România a luat primele măsuri

Luvovic Orban aduce acuze grave Ungariei. Totul a pornit de la noile reguli de tranzitare. Iată cerința lui Ludovic Orban înainte ca și Comisia Europeană să fie sesizată!

Orban contra Orban! Premierul român, acuze grave la adresa Ungariei

Autoritățile de la Budapesta au introdus un nou set de reguli de tranzitare, nepermițând accesul cetățenilor români care doresc să tranziteze Ungaria dacă nu au un contract de muncă în original. Premierul Ludovic Orban s-a sesizat și i-a cerut azi, 16 iunie, ministrului de Interne să discute cu omologul său de la Budapesta despre situația aferentă. Premierul României a subliniat, la începutul ședinței de guvern, că Ungaria a luat măsuri care nu sunt deloc în conformitatea cu Tratatul Uniunii Europene în privița libertății de circulație. Acesta a pus în prim-plan această situație, după ce a fost informat de la oameni pe care îi cunoaște că nu le este permisă tranzitarea în Ungaria din cauza noilor schimbări.

„Înţeleg dacă vor pentru Ungaria, pentru cine se duce în Ungaria se instituie măsurile specifice de protecţie sanitară, cum şi noi am instituit. Din nou este afectată libertatea de circulaţie şi chiar mi se pare ciudat că principalele victime sunt cetăţenii români. Solicitarea mea către dumneavoastră este să interveniţi de urgenţă pe lângă omologul maghiar şi să formulaţi o solicitare fermă privitor la asigurarea libertăţii de circulaţie. (…) Comunicaţi şi cu omologul maghiar şi, în cazul în care nu renunţă la astfel de măsuri discriminatorii, trebuie sesizată Comisia Europeană”
Ludovic Orban

În urma sesizării făcute de prim-ministrul României, Marcel Vela a susținut că în cursul zilei de miercuri urmează să aibă o videoconferință cu comisarul european pe Afaceri Interne în care să-i transmită această problemă.

România acuză Ungaria că discriminează cetățenii români
România acuză Ungaria că discriminează cetățenii români

Excepții și prevederi privind tranzitul

  • Cetățenii străini care posedă un drept de ședere legal în Ungaria (temporar sau permanent), împreună cu o carte de adresă (lakcim kartya) pot intra în Ungaria.
  • Cetățenii străini care se află pe teritoriul Ungariei pot părăsi Ungaria prin punctele de frontieră terestre (în cazul cetățenilor români, rugăm să se consulte https://www.politiadefrontiera.ro/en/traficonline/, pentru identificarea punctelor de trecere a frontierei disponibile și timpii de așteptare).
  • În ceea ce privește cetățenii străini (cetățeni ai statelor vecine și ai Bulgariei) care doresc să intre în Ungaria din Austria și Slovenia, aceștia pot, de asemenea, să tranziteze Ungaria, cu condiția asigurării ieșirii; în acest sens, autoritățile din Ungaria vor solicita aprobarea statelor învecinate pentru admiterea pe teritoriul propriu al persoanelor în tranzit în Ungaria. Cetățenii țărilor în cauză pot utiliza coridoarele de tranzit desemnate, punctele de trecere a frontierei care deservesc coridoarele fiind deschise între orele 21:00 și 5:00.
  • Cetățenii străini au drept de intrare în zona aeroportuară de tranzit, cu condiția să părăsească această zonă doar pentru îmbarcarea către țara de domiciliu.
  • Pot intra prin frontiera aeriană membrii de familie ai unor cetățenii ungari care revin acasă împreună cu aceștia din urmă, chiar dacă sunt cetățeni străini.
    (Sursa: mae.ro)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI