În acest articol îți vom spune care este oraşul superb din România pe care trebuie să îl vizitezi neapărat. Este un oraș foarte cochet, deloc aglomerat şi este situat la doar 2 ore de Bucureşti. Așadar, unde ar trebui să faci următoarea plimbare, vezi în rândurile de mai jos.
Există multe orașe din România care nu sunt promovate așa cum ar trebui, astfel că mulți dintre români au și uitat de ele.
Printre acesetea se regăsește și Câmpulung Muscel. Acesta este orașul superb pe care ar trebui să-l vizitezi cât mai curând.
Orașul Câmpulung Muscel este plin de istorie la tot pasul, beneficiază de un centru istoric și, în plus, în el se regăsesc clădiri construite în stilul neoromânesc.
„Un oraș istoric, cu clădiri emblematice în stil neoromânesc, care sper să ajungă o destinație turistică cât de curând. Avem aici istorie de peste 500 de ani – să nu uităm că acum câteva zile am sărbătorit jumătate de mileniu de la Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung”, spune Anita Sterea, istoric colaborator al Fundației Calea Victoriei.
Câmpulung Muscel este localizat în prtea de N-E a judetului Arges, zonă caracterizată printr-un relief aparte, compus din munți, dealuri și podisuri piemontane.
Varietatea formelor de relief se datorează în special alcătuirii geologice complexe. Cu alte cuvinte, Câmpulung Muscel beneficiază de peisaje frumoase, care taie resprația vizitatorilor. În plus, orașul are o istorie veche de 500 de ani, vizibilă și azi.
„Cele mai vechi urme de cultură materiala, descoperite atât pe raza orașului, cât și în împrejurimile sale, datează din perioada bronzului târziu (1700-1600 i.d.Hr.). Astfel, la Pescăreasa, în sudul orașului a fost descoperită o necropolă, dovadă a existentei unei așezări omenești.
Urme de locuire geto-dacica, din sec. II-I i.d.Hr., sunt bine conturate în zona actualului oraș, în cartierul Olari-Sfântu Gheorghe, la fel și cele de la Apa Sarată și Bughea de Sus, care aparțin culturii dacice târzii”, anunță primăria Câmplulung Muscel.
Astfel, orașul Câmpulug Muscel are o listă mare de monumente istorice care pot fi vizitate de către cei care ajung aici. Dintre acestea amintim Castrul Roman Jidova, biserica „Sf. Împăraţi”- Şubeşti, construită la 1779, Casa Apostolescu, vila Golescu, Vila Grant…ect.
În plus, cei care ajung aici pot vizita și muzeul Municipal al orașului, unde se pot vedea printre altele colecții de artă, colecții de științe ale naturii, scrisoarea lui Neacșu din Câmplulung…etc.
Nu în ultimul rând, orașul Câmpulung Muscel a devenit un oraș important pe harta țării încă din anii 1300, atunci când a devenit punct vamal, orașul în care se plăteau taxe de către negustorii brașoveni care mergeau către Țara Românească.
„Așezat pe unul dintre cele mai importante drumuri de legatură din Evul Mediu între Țara Românească și Transilvania, orașul devine punct vamal, pomenit pentru prima data din acest punct de vedere în anul 1368, într-un hrisov emis de Vladislav I, prin care se stabilește obligația negustorilor brașoveni ce trec cu carele de marfuri prin Pasul Bran să plătească la Câmpulung, ca taxă vamală, o treizecime”, mai scrie primăria Câmplulung Muscel pe site-ul propriu.