Oraşul superb din România de care puţini ştiu. Peisajele sunt de vis şi nu e aglomerat. Are mai puţin de 1.600 de locuitori

de: Năstase Mirabela
28 09. 2022

Un orașul superb din România, cu peisaje de vis, are mai puţin de 1.600 de locuitori. De fapt, se spune locuitorii sunt atât de puțini încât încap cu toții într-un singur bloc. Nu la fel stăteau însă pe vremea lui Ceaușescu, când orașul era populat de foarte mulți turiști, veniți chiar și din afara țării.

Oraşul superb din România de care puţini ştiu

Oraşul superb din România de care puţini mai ştiu se numește Băile Tușnad. Acest oraș este situat în zona Transilvaniei, în județul Harghita. Acest oraș este unul renumit pentru tratamente, fiind unic în lume. Orașul este înconjurat de verdeață, de apă, dar în ciuda frumuseților naturii, locuitorii săi sunt atât de puțini încât încap cu toții într-un singur bloc.

Orașul Băile Tușnad are acum o populație de mai puțin de 1.600 de persoane. Mulți români au ajuns în acest loc splendid pentru a se trata de diferite afecțiuni, fiind o destinație importantă pentru tratamentele balneare. O altă atracție turistică a orașului este Mofeta, acele emanații de dioxid de carbon, o trăsătură specifică regiunilor vulcanice, unde gazele care apar la suprafață au peste 85% dioxid de carbon.

Atracții turistice în Băile Tușnad

Băile cu dioxid de carbon au efect vasodilatator și sunt recomandate, într-un anumit dozaj, în afecțiuni cardiovasculare, precum și pentru boli de piele, reumatismale, nevralgii și afecțiuni cronice genitale, la recomadarea medicilor.

De asemenea, o altă atracție turistică din Băile Tușnad este și lacul Sfânta Ana, singurul lac crater din țară. Lacul s-a format în mijlocul craterului vulcanului Ciomatu Mare, acum aproximativ 10.000 de ani.

Băile Tușnad este o localitate situată în partea sudică a Depresiunii Ciucului, între munţii Harghita şi Bodoc. Această stațiune balneară mai era cunoscută și ca „Mica Elveție„.

Orașul are o bază de tratament, unde se fac băi carbogazoase calde, aplicaţii cu parafină, hidroterapii şi fizioterapii, gimnastică medicală, electroterapie. De asemenea, climatul subalpin, aerul puternic ozonat, bogat în aerosoli şi ioni negativi fac ca staţiunea să fie un loc favorabil reconfortării psihice.

Băile Tușnad, minunata staţiune montane din judeţul Harghita, este accesibilă pe DN 12 sau pe linia CF 400 Braşov – Deda. Orașul se află la 32 km sud de Miercurea-Ciuc, 37 km nord de Sfântu Gheorghe, 67 km de Braşov şi 35 km de Baraolt.

De precizat este că Băile Tuşnad a fost declarat oraş în anul 1968 și este cel mai mic din România. Orașul este așezat între munții Harghita și Bodoc, într-un splendid defileu al Oltului.