19 mart. 2024 | 18:05

Orașul mic din România care are o frumusețe aparte. Puțini români îl vizitează, din păcate

Turism
Orașul mic din România care are o frumusețe aparte. Puțini români îl vizitează, din păcate
Zărnești nu este atât de vizitat de români

Orașul mic din România care este de-o frumusețe aparte, dar puțini îl vizitează. Este vorba despre orașul Zărnești, situat în județul Brașov, la o altitudine de 722m. Dacă ajungeți prin Brașov, este păcat să nu dați o tură și prin acest oraș micuț, dar cu o mare încărcătură istorică.

Orașul din județul Brașov care îți taie răsuflarea

Județul Brașov reprezintă o destinație de vacanță preferată de mulți români, în orice sezon. Zona este atractivă datorită numărului mare de obiective turistice pe care le oferă. Pe primul loc se situează Brașovul, un oraș pe care nu ai cum să nu-l îndrăgești și să nu vrei să te întorci.

Brașovul mai este cunoscut și “orașul de la poalele Tâmpei”, însă și alte orașe din zonă pot avea un farmec aparte. Lista de atracții din județul Brașov este una lungă, așadar, dacă ajungeți acolo, nu ezitați să vizitați și orașul Zărnești.

Zărnești, un loc încărcat de istorie

Zărnești este situat malul stâng al pârâului Bârsa Mare și la poalele munților Piatra Craiului. Mulți îl compară cu ‘fratele mai mic al Brașovului’. Deși nu este atât de vizitat de români, acest oraș micuț este de-o frumusețe rară. Puțini știu că teritoriul de astăzi al orașului a fost locuit din cele mai vechi timpuri, 1373.

Mulți care ajung în județul Brașov vizitează foarte rar și Zărnești. Acest oraș atrage prin frumusețile neasemuite ale masivului Piatra Craiului. Se spune că, în vremurile de demult, activitatea principală a localnicilor din zonă era cărăușia.

Potrivit Geografiei Transilvaniei din 1824, oamenii din zonă se îndeletniceau cu această activitate. Orașul Zărnești a fost atestat documentar în 1294 și este unul dintre cele mai vechi așezări. Abia în anul 1951 a fost declarat oraș. Însă procesul de industrializare a orașului a început în 1800, odată cu înființarea fabricii de hârtie și a fabricii de armament.

Şoseaua din România care va întrece Transalpina sau Transfăgărăşan

Transapuseana, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, este aproape finalizat. Drumul va străbate Munții Apuseni prin Țara Moților.

În decembrie 2023, a fost recepționat primul lot în lungime de 43 de kilometri, între Aiud și Ponor. Acum urmează să fie finalizat și lotul doi, de 35 de kilometri, între Ponor și Bucium.

Inițal, drumul era denumit Transalpina de Apuseni, însă Consiliul Județean Alba a inițiat demersuri pentru a proteja marca „Transapuseana”, așa că de acum înainte va avea acest nume.

În curând, turiștii își vor putea încânta privirea cu peisaje superbe pe unul dintre cele mai spectaculoase drumuri de la noi din țară. Autoritățile au specificat că anul acesta vor fi finalizate lucrările de modernizare la drumul care străbate Munții Apuseni prin Țara Moților, notează stiripesurse.ro.

„Consolidările la alunecările de teren au fost finalizate și primul strat de binder a fost asfaltat pe aproximativ 18 km. Până la sfârșitul anului, se va asfalta încă aproximativ 10 km, dintr-un total de 28 km planificați. Estimăm că vom finaliza și aproximativ 60% din sistemul de drenare a apelor pluviale. De asemenea, lucrările de terasamente sunt finalizate în proporție de 90%”, a subliniat Cristian Panea, pentru sursa menționată mai sus.

Vezi și: Orașul din România care va avea 1.500 de camere pentru monitorizare. Se va vedea orice detaliu

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Copacul care vă schimbă viața. Aduce sănătate și prosperitate
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SCENA ARTISTICĂ este în doliu. A încetat din viață un nume cu adevărat de legendă
Capital.ro
Horoscop 13 mai 2024. Berbecii vor fi plini de energie și determinare, Racii iau decizii înțelepte
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro