Orașul-fantomă în care nu locuiește nimeni, dar luminile sunt aprinse mereu. Ce se întâmplă aici, de fapt

Orașul-fantomă în care nu locuiește nimeni, dar luminile sunt aprinse mereu. Ce se întâmplă aici, de fapt
Cum arata orasul fantoma unde nu locuieste nimeni

La ce te gândești atunci când auzi de orașul fantomă? Probabil la un loc sinistru, cu locuințe gotice, case grandioase, geamuri sparte, mobilă ruptă, mizerie pe străzi, lipsa oamenilor și a animalelor. Ei bine, nici vorbă de așa ceva. Orașul Fantomă este bine întreținut.

Cum arată Orașul Fantomă și unde se află el

Chiar dacă cei mai mulți dintre oameni, atunci când aud de existența un oraș fantomă, se gândesc la o localitate lugubră, desprinsă din poveștile de groază, orașul Kitsault este departe de a fi înfricoșător.

Localitatea se află pe coasta de nord a Columbiei Britanice, în Canada, și prezintă un peisaj dezolant. Deși casele sunt întreținute impecabil, având centre comerciale, restaurante, bănci, pub-uri și teatre abandonate, toate aceste localuri și instituții sunt neatinse și fără pată.

Chiar dacă nimeni nu a mai locuit în Kitsault din anul 1982, orașul fantomă este mereu luminat, iar străzile sunt pline de copaci tunși și peluze aranjate.

Situat la granița cu Alaska, orașul fantomă Kitsault a avut o existență foarte scurtă, din 1979 până în 1982, funcționând ca o comunitate de lucrători ai minelor de molibden. Localitatea găzduia 1200 de suflete care numeau Kitsault acasă.

Cu toate acestea, din cauza faptului că piața de molibden s-a prăbușit în 1982, locuitorii urbei au părăsit Kitsault și nu s-au mai întors niciodată. De aproape 40 de ani, orașul fantomă încă își așteaptă localnicii să se întoarcă.

Cine aprinde luminile din oraș

În Kitsault au fost construite peste o sută de case unifamiliale, duplexuri și 7 blocuri cu peste două sute de apartamente. Orașul fantomă conține un spital modern, un centru comercial, restaurante, bănci, un oficiu poștal, un pub, o piscină, o bibliotecă și două centre de recreere cu jacuzzi, saune și un teatru.

De asemenea, localitatea este prevăzută cu televiziune prin cablu și linii telefonice așezate în subteran. Exista o stație de epurare de ultimă generație și cea mai curată apă curentă din provincie.

În 2005, un antreprenor american pe numele Krishnan Suthanthiran a cumpărat orașul fantomă pentru 7 milioane de dolari cu scopul de a readuce orașul la viață, investind peste 25 de milioane de dolari pe îmbunătățiri și întreținere, pentru a-i convinge pe locatari să se întoarcă acasă.

Afaceristul Krishnan Suthanthiran a angajat câteva zeci de îngrijitori care merg prin locuințe și localuri, pentru a verifica edificiile și a se asigura că nu au nevoie de reparații. Aceiași îngrijitori sunt cei care aprind luminile, tund gazonul și copacii și au grijă ca străzile să fie măturate constant.

Proprietarul orașului fantomă plănuiește să-și recupereze investițiile transformând Kitsault într-un centru al industriei gazelor naturale lichefiate (GNL) din Columbia Britanică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI