Orașul din România unde taxiul este gratis pentru cei care duc hrană celor vulnerabili în fața pandemiei

Orașul din România unde taxiul este gratis pentru cei care duc hrană celor vulnerabili în fața pandemiei

Apelul comun al autorităților și personalităților din România este ”Stați acată!”, măsură prin care răspândirea bolii poate fi prevenită. Populația încearcă, însă, există o categorie care, pe lângă faptul că este vulnerabilă în fața virusului, nici timpul nu e de partea ei. „Bătrânețea, haine grele”, așa că, pentru cei care aveau o mână dreaptă la cumpărături, în cele două ore permise de lege, acum mai au una. Un oraș din România s-a gândit la bunicii tuturor în aceste vremuri grele și a pus la dispoziția municipalității mai multe mașini pentru transportul voluntarilor care ajută vârstnicii.

Orașul din România unde taxiul este gratis pentru cei care duc hrană celor vulnerabili

  • Ordonanța militară nr. 3 a intrat în vigoare pe 25 martie. Hotărârea interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. Sunt prevăzute și excepții, care trebuie motivate prin documente.
  • Este interzisă circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani. Li se permit două ore în care au dreptul să iasă, motivat. „Orașul din România unde taxiul este gratis pentru cei care duc hrană celor vulnerabili în fața pandemiei”, se arată în document.
Orașul din România unde taxiul este gratis pentru cei care duc hrană celor vulnerabili în fața pandemiei
Bătânii, ajutați de voluntari și de o firmă de taxi-uri

În ajutor vârstinicilor le ies, în Sibiu, oameni de bine. Mai multe firme de taximetrie au pus mașini la dispoziția Primăriei Municipiului Sibiu pentru transportul voluntarilor care ajută vârstnicii peste 65 de ani. Dispeceratele 953 și 924, Pronto, Iuly 77 SRL și Denitax SRL oferă 80 de pungi cu alimente de bază neperisabile persoanelor fără niciun sprijin social, ce nu se pot aproviziona cu hrană.

Mâncarea va ajunge la bătrânii care nu au aparținători și nici venituri ca să își cumpere cele necesare, luați în evidență de Direcția de Asistență Socială. Aceste firme au pus la dispoziție Primăriei Sibiu, gratuit, taxi-urile de care dispun, pentru susținerea acțiunilor de sprijin social. Voluntarii și asistenții sociali se pot folosi de aceste mașini pentru a ajunge la cei care au nevoie de alimente și medicamente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI