25 mart. 2020 | 15:48

Care sunt orele la care persoanele peste 65 de ani pot ieși din casă. Ministrul Vela explică toate condițiile

News
Care sunt orele la care persoanele peste 65 de ani pot ieși din casă. Ministrul Vela explică toate condițiile
Care sunt orele la care persoanele peste 65 de ani pot ieși din casă. Ministrul Vela explică toate condițiile

Ministrul a dat explicații pentru intervalul orar în care persoanele peste 65 ani, au voie să părăsească domiciliul. Dar și de ce s-a luat această măsură, care poate fi scurtă pentru aceștia.

Care sunt orele la care persoanele peste 65 de ani pot ieși din casă

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a explicat în cadrul unui interviu de la digi24.ro, de ce persoanele în vârstă de 65 au voie să iasă în acest interval orar, respectiv 11:00-13:00, pe durata stării de urgență. Potrivit spuselor lui, două ore sunt deajuns pentru persoanele vârstnice. Pentru a putea achiziționa bunurile necesare, dar și pentru a face sport.

Programul este unul potrivit, deoarece dacă se trece peste cele două ore, aceștia vor putea intra în contact cu mai multă lume. În situația de față, ministrul consideră că cele două ore sunt necesare și binevenite. Totodată, sunt măsuri de prevenire care îi ajută în special pe pensionari, dar cu aceste condiții își pot vizita nepoții sau prietenii la nevoie

„În afara acestui interval, bătrânii nu au recomandarea de a ieși, nu am vrut să luăm măsuri dure de a nu ieși deloc, tocmai pentru a le asigura confortul, să se plimbe, să își viziteze un prieten la nevoie, să își ajute un nepot.
În această situație delicată am considerat că cele două sunt necesare și binevenite pentru cei peste 65 de ani.”, a precizat Marcel Vela.

Care sunt orele la care persoanele peste 65 de ani pot ieși din casă. Ministrul Vela explică toate condițiile

Care sunt orele la care persoanele peste 65 de ani pot ieși din casă. Ministrul Vela explică toate condițiile

Ce prevede ordonanța militară pentru persoanele în vârstă

Ordonanța militară, care a intrat în vigoare de astăzi prevede mai multe măsuri de protecție împotriva noului virus. Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței, este permisă doar în intervalul 11:00-13:00, strict pentru anumite motive:

  • Deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesități de bază ale persoanelor. Dar și pentru plimbarea animalelor de companie sau domestice.
  • Deplasarea pentru asistență medicală, care nu poate fi amânată, dar nici realizată de la distanță.
  • Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea sau însoțirea unui minor,  sau asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități. Dar și în cazul deces al unui membru din familie.
  • Deplasarea scurtă în apropierea locuinței sau a gospodăriei, legate de activitatea fizică sau individuală a persoanelor, dar și pentru nevoile animalelor de companie sau domestice. Este exclusă însă activitatea fizică în colective.
Parteneri
Cine este românul care și-a zidit iubita într-un perete dintr-un bar din Germania. Detalii cutremurătoare despre acest caz
Redactia.ro
Ce s-a ales de celebrul actor adorat de milioane de români. Dramele și scandalurile care i-au terminat cariera
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Ziua în care nu trebuie să dăm bani cu împrumut. Rămâi sărac lipit
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Final de carieră pentru Halep. Țiriac a făcut anunțul cumplit: Nu se mai întoarce!
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
CREȘTERE de 500 de lei la PENSIE. TOȚI pensionarii beneficiază
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro