Orașul din România unde oamenii primesc o amendă la 3 minute. Poliția își bate joc de români

Orașul din România unde oamenii primesc o amendă la 3 minute. Poliția își bate joc de români
În ce oraș primesc românii o amendă la 3 minute?

Organele de poliție împreună cu angajați ai mai multor instituții au efectuat mi multe controale pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în Bihor. În urma acestora, peste 400 de persoane au fost sancționate.

Orașul din România unde oamenii primesc o amendă la 3 minute

Poliția Bihor a transmis duminică printr-un comunicat că, în ultimele 24 de ore, 409 persoane au primit amenzi, în valoare totală de 169.575 lei. Cele mai multe amenzi, unu număr de 343, s-au dat pentru bihorenii care nu purtau măști de protecție în spațiile publice închise sau deschise, unde aceasta este obligatorie.

Potrivit comunicatului, echipele de control au mai aplicat 41 de sancțiuni în valoare totală de 25.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea și libera circulație. ”Totodată, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 6.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea”.

De asemenea, alte 12 persoane fizice care au participat la activități interzise au fost sancționate, cu o sumă în valoare totală de 10.750 de lei. Însă în comunicatul Poliției nu se arată despre ce fel de activități este vorba. Pe de altă parte, și un operator economic a fost amendat cu suma de 3.000 de lei, pentru organizarea de activități similare, care acum sunt supuse unor interdicții sau restricții, potrivit Ebihoreanul.ro.

Controalele au fost efectuate în zonele publice aglomerate

În cadrul verificărilor de sâmbătă, echipele de control au legitimat peste 5.500 de oameni și au verificat 314 societăți comerciale și mijloace de transport. În special, oamenii legii au mers în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri sau terase.

Mai mult, pe lângă sancțiunile specifice împotriva răspândirii noului coronavirus, polițiștii au mai aplicat o sancțiune de 2.900 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, și alte 5 amenzi în valoare totală de 2.175 de lei, pentru nerespectarea Codului Rutier.

În Bihor, polițiștii au dat o amendă la 3 minute
În Bihor, polițiștii au dat o amendă la 3 minute

Peste 10 milioane de lei amenzi într-o săptămână

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne sâmbătă, în ultima săptămână s-au aplicat 6.821 de amenzi contravenționale în valoare de 10.419.512 lei. Cele mai multe dintre ele (63.081 de amenzi în valoare de 8.876.347 de lei) s-au dat pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților.

Pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, s-au aplicat 4.312 amenzi, în valoare de 1.541.740 de lei, iar 68 de sancțiuni în valoare de 165.975 de lei au fost aplicate pentru fapte de natură economică în contextul pandemiei de coronavirus. Alte 52 de amenzi în valoare de 14.500 de lei au fost date pentru alte contravenții în același context.