Orașul din România pe care britanicii vor să îl viziteze în 2021. Toată presa a scris despre el

Orașul din România pe care britanicii vor să îl viziteze în 2021. Toată presa a scris despre el
Orașul din România pe care britanicii vor să îl viziteze în 2021. Îl recomandă ”The Independent”

Chiar dacă pandemia a impus restricții de călătorie în 2020, începutul anului 2021 fiind și el timid în această privință, acum există totuși speranțe de voiaj, ce, poate, în viitorul apropiat să se transforme în normalitate. Ziarul ”The Independent” recomandă nouă orașe alternative din Europa pentru a fi vizitate în acest an. Printre ele se numără și unul din România.

Orașul din România pe care britanicii vor să îl viziteze în 2021. Îl recomandă publicația ”The Independent”

Recomandările publicației britanice sunt: Jerez de la Frontera (Spania), Rijeka (Croaţia), Wroclaw (Polonia), Sete (Franţa), Lahti (Finlanda), Cork (Irlanda), D üsseldorf (Germania) şi Braga (Portugalia).

Un alt oraș pe care echipa de la ”The Independent” l-a inclus în topul călătoriilor din 2021 este Timișoara. Centru industrial, comercial, medical, cultural și universitar, municipiul își are numele de la râul Timiș, combinat cu substantivul maghiar ”var” (n.r. cetate), adică Cetatea Timișului. Situat pe râul Bega, acesta este considerat capitala regiunii istorice Banat. Din anul 184 și până în 1860 a fost capitala Voivodinei sârbești și a Banatului timișan. Cucerită în anul 1716 de către austrieci și turci, Timișoara s-a dezvoltat următoarele secole în toate sectoarele. Orașul a intrat în componența României după Primul Război Mondial, iar în 1989 a fost focarul Revoluției Române, care a îndepărtat regimul comunist.

Clădiri emblematice

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă și Opera Națională Română din Piața Victoriei respectiv Domul Romano-Catolic, Vicariatul Sârbesc și Casa Brück din Piața Unirii. Printre obiectivele turistice se numără Castelul Huniade, Bastionul Theresia, Muzeul de Artă și Muzeul Satului Bănățean.

  • Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.
  • „…Sunt convins că, în perspectivă, Timișoara va avea soarta tuturor celor care au avut curajul să determine istoria înaintea altora…”— Octavian Paler.

Geografie

Municipiul Timișoara este așezat la intersecția paralelei de 45° 47′ latitudine nordică cu meridianul de 21° 17′ longitudine estică. Se află în emisfera nordică, ca poziție matematică, la distanțe aproape egale de polul nord și de ecuator și în emisfera estică, în fusul orar al Europei Centrale. Ora locală a orașului este în avans cu 1 oră, 25 de minute și 8 secunde față de ora meridianului 0, dar se află în întârziere cu 34 de minute și 52 de secunde față de ora oficială a României.

  • Timișoara este așezată în sud-estul Câmpiei Panonice, în zona de divagare a râurilor Timiș și Bega.
  • Relieful orașului și al împrejurimilor sale reprezintă o serie de particularități locale.
  • În vatra orașului cea mai înaltă cotă se află în partea de nord-est, în cartierul Vii. Punctul cel mai coborât se află la 84 de km distanță, în vestul cartierului Mehala.