Orașul din România în care sunt mai mulţi oameni ai legii decât locuitori, pe străzi. Ce se întâmplă acum în Țăndărei

Orașul din România în care sunt mai mulţi oameni ai legii decât locuitori, pe străzi. Ce se întâmplă acum în Țăndărei
Amenzi usturătoare în orașul-carantină

Locuitorii din Țăndărei sunt păziți cu armata, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19. Pe străzile orașului-carantină umblă mai mulți polițiști, militari sau jandarmi decât locuitori. Nimeni nu mai iese și nimeni nu mai intră în oraș, fără riscul unor amenzi usturătoare.

Locuitorii din Țăndărei, păziți cu armata

Autoritățile locale din județul Ialomița au impus carantină totală asupra orașului Țăndărei, pe modelul implementat la Suceava prin intermediul ordonanței militare numărul șase. Doar magazinele alimentare au mai rămas deschise, iar puținii cetățeni care mai ies din case nu sunt lămuriți cu privire la felul în care trebuie completată declarația pe propria răspundere.

„Au venit foarte mulţi (oameni întorși din străinătate n.r.) într-o perioadă scurtă de timp. Din 45 de persoane confirmate la nivel de judeţ într-un timp foarte scurt, 29-30 sunt numai de acolo. Dintr-un număr de 5 decedaţi la nivel de judeţ, 4 sunt numai de acolo. Numărul lor cu siguranţă va creşte pentru că nu au fost respectate măsurile minime de prevenţie”, a susținut prefectul de Ialomița, Tonița Manea.

În Țăndărei, autoritățile au întâmpinat dificultăți în a-i convinge pe oameni să nu mai iasă pe străzi. Astfel că, având în vedere numărul mare de infectări cu noul coronavirus și de decese din localitate, oamenii legii au luat decizia de a cere sprijinul armatei.

În momentul de față, 377 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Străzile din oraș împânzite de polițiști și militari

Pe străzile din Țăndărei sunt mai mulți polițiști, militari sau jandarmi decât locuitori. O mulțime de amenzi s-au dat zilele acestea pentru cei care nu respectă măsurile de siguranță impuse de autorități, pe fondul stării de urgență din România.

Polițiștii, jandarmii și militarii verifică respectarea măsurilor de siguranță în Țăndărei
Polițiștii, jandarmii și militarii verifică respectarea măsurilor de siguranță în Țăndărei

Atât la intrare, cât și la ieșire din oraș, sunt filtre special amenajate, iar cei care intră și ies sunt supuși verificărilor. În acest moment, orașul este închis.

Potrivit autorităților din Ialomița, cca. 23 de militari au ajuns vineri în Ţăndărei şi, împreună cu jandarmii şi poliţiştii, vor verifica respectarea măsurilor impuse prin ordonanţe.