14 nov. 2022 | 18:03

Oraşul din România cu cel mai frumos târg de Crăciun. Nu, nu este Sibiu. Mulţi nu au mers niciodată aici

News
Oraşul din România cu cel mai frumos târg de Crăciun. Nu, nu este Sibiu. Mulţi nu au mers niciodată aici
Orasul din Romania cu cel mai frumos targ de Craciun. Nu, nu este Sibiul. Multi nu au mers niciodata aici

Odată cu sfârșitul lunii noiembrie, marile orașe ale țării se pregătesc intens pentru cele mai frumoase târguri de Crăciun. An de an, mii de români și turiști vin să se bucure de magia sărbătorilor, să bea ciocolată caldă sau vin fiert și să mănânce bucate tradiționale și dulciuri făcute de cei mai mari producători. Unde se află cel mai popular și grandios târg de sărbători din România.

Târgul de Crăciun din Craiova, considerat cel mai frumos din România

Deși te-ai fi gândit, probabil, că Sibiu ocupă locul fruntaș în topul localităților cu cele mai frumoase târguri de Crăciun, ei bine, află că orașul Craiova este cap de listă.

Potrivit EuropeanBestDestinations.com, municipiul Craiova este singurul oraș din România selectat în clasamentul celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa.

Politicianul Lia Olguța Vasilescu, edilul localității, se ocupă în fiecare an de organizarea ca la carte a târgului de sărbători, ce durează toată luna decembrie.

Deși numărăm încă 41 de zile până la Crăciun, orașul Craiova a îmbrăcat, deja, straie de sărbătoare, acolo unde primarul a aprins deja luminițele festive, iar târgul de sărbători a fost inaugurat în urmă cu doar câteva zile.

Cetățenii și turiștii se pot bucura, așadar, de magia sărbătorilor de iarnă puțin mai repede, înainte să-și decoreze propriile case. Lia Olguța Vasilescu îi invită pe toți să bea o cană de vin fiert sau ciocolată caldă, să guste prăjituri cu scorțișoară și cârnați oltenești la producătorii târgului.

Ce spun românii despre minunățiile din cadrul târgului din Craiova

Recent, primarul din Craiova a postat o serie de videoclipuri și fotografii impresionante de la târgul de Crăciun, iar imaginile au reușit să capteze, cu succes, spiritul festiv al românilor.

În 2022, târgul de Crăciun din Craiova se întinde pe mai bine de un km pătrat, în cinci zone din inima orașului, dar și în cel mai mare cartier al Băniei.

Pe lângă căsuțele de turtă dulce, trenulețul lui Moș Crăciun și decorațiunile gigantice, cu steluțe și oameni de zăpadă, vedeta târgului este bradul împodobit imens, înalt de 20 de metri.

„Ne bucurăm că a făcut mai devreme centrul orașului. Așa ne putem bucura mai mult timp. Vin fiert, luminițe, kurtos, sunt cozi infernale.

E ceva inedit, mult mai animat decât a fost în anii trecuți, sper să câștigam concursul acela pentru târgul de Crăciun cel mai frumos.

Este ceva de nedescris ce se întâmpla aici în oraș, un alt târg cu care aş putea să îl compar ar fi în New York. De când s-au aprins aceste luminițe este totul spectaculos.”, sunt doar câteva dintre comentariile craiovenilor legate de târgul de Crăciun din centrul localității.

Citește și Locurile din România în care turiștii își vor petrece sărbătorile de iarnă. Cât cresc prețurile (exclusiv)

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Metoda prin care îți poți cumpăra un apartament în 16 ani, în loc de 41 de ani: „Putem câștiga timp”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Trucul WhatsApp care îți ușurează munca. Afli tot
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Românii sunt obligați. UE a dat ordin pentru cei cu telefoane mobile
Capital.ro
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
SCHIMBAREE pentru toți românii care primesc VOUCHERE
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro