Orașul din România cu cea mai scăzută temperatură. Unde s-au înregistrat -21 de grade Celsius

Orașul din România cu cea mai scăzută temperatură. Unde s-au înregistrat -21 de grade Celsius
În ce zonă din România s-au înregistrat -21 de grade Celsius

Astăzi dimineață s-au înregistrat -21 de grade Celsius în localitatea Târgul Lăpuș din județul Maramureș. De asemenea, cel mai mare strat de zăpadă a fost la Bâlea Lac, acolo unde aceasta avea peste 2 metri.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată

La fel de frig a fost și în orașul Dumbrăveni, județul Sibiu, acolo unde termometrele au arătat -20 de grade Celsius. La Bâlea Lac, în munții Făgăraș, stratul de zăpadă a depășit 2 metri, iar salvamontiștii au anunțat că există riscul de producere de avalanșe, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci. De asemenea, drumul spre stațiunea Păltiniș a fost acoperit parțial de polei. Autoritățile îndeamnă șoferii să circule doar dacă mașinile sunt echipate de iarnă corespunzător.

Drumul este practicabil, însă se circulă în condiții de iarnă. Pe drumuri acționează două utilaje de deszăpezire, un tractor cu lamă și o autobasculantă cu lamă și RMA. Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă în stațiunea Păltiniș măsoară 53 de centimetri. Luni dimineață a nins în județele Bacău, Buzău și Covasna, însă nu sunt sectoare de drum blocate.

Totodată, din cauza vântului puternic, porturile din Marea Neagră sunt închise, iar manevrele sunt suspendate în porturile Constanța Nord, în bara Sulina și în Constanța Sud-Agigea. Potrivit meteorologilor, vremea va rămâne rece.

ANM anunță minime de -18 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de astăzi, iar temperaturile vor fi mult mai scăzute decât ar fi normal pentru această perioadă. În cea mai mare parte a țării, vremea se menține geroasă dimineața în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și -3 grade Celsius, cele mai ridicate valori înregistrându-se în vestul Olteniei.

Cele mai mici temperaturi se situează între -18 și -4 grade Celsius, în special în depresiuni. Temporar va ninge, mai ales seara și noaptea, local în Moldova, în Dobrogea, în Muntenia, în Carpații de Curbură și izolat în majoritatea zonelor montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei, iar rafalele vor depăși local 50 – 55 km/h. În Carpații de Curbură și Meridionali, viteza vântului va fi de 70 – 80 km/h.

În București, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 0 grade, cu minime de -5 grade Celsius. Cerul va fi variabil, apoi se va înnora și trecător va ninge. Vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 30 de km/h.