24 ian. 2022 | 13:02

Orașul din România cu cea mai scăzută temperatură. Unde s-au înregistrat -21 de grade Celsius

News
Orașul din România cu cea mai scăzută temperatură. Unde s-au înregistrat -21 de grade Celsius
În ce zonă din România s-au înregistrat -21 de grade Celsius

Astăzi dimineață s-au înregistrat -21 de grade Celsius în localitatea Târgul Lăpuș din județul Maramureș. De asemenea, cel mai mare strat de zăpadă a fost la Bâlea Lac, acolo unde aceasta avea peste 2 metri.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată

La fel de frig a fost și în orașul Dumbrăveni, județul Sibiu, acolo unde termometrele au arătat -20 de grade Celsius. La Bâlea Lac, în munții Făgăraș, stratul de zăpadă a depășit 2 metri, iar salvamontiștii au anunțat că există riscul de producere de avalanșe, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci. De asemenea, drumul spre stațiunea Păltiniș a fost acoperit parțial de polei. Autoritățile îndeamnă șoferii să circule doar dacă mașinile sunt echipate de iarnă corespunzător.

Drumul este practicabil, însă se circulă în condiții de iarnă. Pe drumuri acționează două utilaje de deszăpezire, un tractor cu lamă și o autobasculantă cu lamă și RMA. Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă în stațiunea Păltiniș măsoară 53 de centimetri. Luni dimineață a nins în județele Bacău, Buzău și Covasna, însă nu sunt sectoare de drum blocate.

Totodată, din cauza vântului puternic, porturile din Marea Neagră sunt închise, iar manevrele sunt suspendate în porturile Constanța Nord, în bara Sulina și în Constanța Sud-Agigea. Potrivit meteorologilor, vremea va rămâne rece.

ANM anunță minime de -18 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de astăzi, iar temperaturile vor fi mult mai scăzute decât ar fi normal pentru această perioadă. În cea mai mare parte a țării, vremea se menține geroasă dimineața în regiunile intracarpatice și în zonele deluroase. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și -3 grade Celsius, cele mai ridicate valori înregistrându-se în vestul Olteniei.

Cele mai mici temperaturi se situează între -18 și -4 grade Celsius, în special în depresiuni. Temporar va ninge, mai ales seara și noaptea, local în Moldova, în Dobrogea, în Muntenia, în Carpații de Curbură și izolat în majoritatea zonelor montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei, iar rafalele vor depăși local 50 – 55 km/h. În Carpații de Curbură și Meridionali, viteza vântului va fi de 70 – 80 km/h.

În București, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 0 grade, cu minime de -5 grade Celsius. Cerul va fi variabil, apoi se va înnora și trecător va ninge. Vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 30 de km/h.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Digisport.ro
Dispare o televiziune cunoscută din România. Nu va mai exista în grila de programe, după ce CNA i-a retras licența
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
Spynews
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Capital.ro
Ceaiul de merișoare, aur pentru sănătate. Are efecte nebănuite asupra organismului
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
2.000 de lei în PLUS la PENSIE! Sute de mii de seniori beneficiază
Mediaflux
Naomy a murit la doar 47 de ani! Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro