08 dec. 2023 | 19:05

Orașul din România care “nu va sărbători” Revelionul: “Dacă nu e pandemie, e austeritate!”

Social
Orașul din România care “nu va sărbători” Revelionul: “Dacă nu e pandemie, e austeritate!”
Adminstrația locală din municipiul Câmpina a anulat concertul de Revelion. Ce motiv au invocat primarul și consilierii locali.

„Dacă nu e pandemie, e austeritate!”, acuză presa locală a unui municipiu din România unde administrația locală a decis să anuleze spectacolul de Revelion. Noaptea de trecere dintre ani nu va fi celebrată aici. Ce au decis autoritățile politice locale și ce motive au fost invocate.

„Dacă nu e pandemie, e austeritate!”

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la începutul anului 2023, alocarea sumei de 85.000 de lei organizării spectacolului din noaptea de Revelion. Evenimentul nu a mai fost celebrat în ultimii ani, din cauza măsurilor sanitare impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Dacă localnicii nu s-au putut bucura de spectacol din cauza bolii COVID-19 până în acest an, iată că autoritățile politice locale au găsit un alt motiv pentru a nu se celebra Revelionul, acuză presa locală. De data aceasta, este vorba despre așa-numita „ordonanță a austerității”.

Citește și: Singurul târg de Crăciun din România într-o zonă de munte. Nu e într-un oraş, are un peisaj de poveste

Adminstrația locală din municipiul Câmpina a anulat concertul de Revelion

La începutul anului 2023, Consiliul Local Câmpina a aprobat suma de 85.000 de lei pentru organizarea spectacolului de Revelion. Pe parcursul anului urma ca autoritățile politice să aprobe, printr-o rectificare bugetară, o majorare a sumei amintite. Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit și cu cea din târg.

Conducerea administrației locale a stabilit, în cele din urmă, ca la Câmpina să nu mai fie organizat nciun spectacol de Revelion. În cadrul ședinței Consiliului Local de pe 4 decembrie 2023 s-a luat decizia ca bugetul pentru evenimentul din noaptea dintre ani să fie de… 0 lei.

Explicația oferită de primarul Alin Moldoveanu și consilierii locali

Concertul de Revelion de la Câmpina nu va mai avea loc. Potrivit unui proiect al primarului Alin Moldoveanu, aprobat de Consiliul Local, motivul pentru care evenimentul nu va mai fi susținut nu este altul decât celebra Ordonanță de Urgență nr. 90/2023, cunoscută și drept „ordonanța austerității”.

„Instituţiile şi autorităţile publice locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, nu pot finanţa din fonduri publice, cu excepţia celor provenite din donaţii şi sponsorizări, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiţii locale, festivităţi, sărbători tematice”, se arată în articolele (1) și (4) a Ordonanței 90/2023.

Citește și: Oraşul din România de care râde toată lumea. Decoraţiunile de Crăciun alese de Primărie stârnesc revoltă în rândul cetăţenilor

Ce prevede, de fapt, Ordonanță de Urgență nr. 90/2023

Pe de altă parte, aceeași ordonanță de urgență prevede că, de la aliniatele prezentate sunt exceptate cheltuielile pentru evenimente organizate în contextul unor zile oficiale ale unităţilor administrativ-teritoriale, în contextul sărbătorilor publice sau a altor zile deosebite, de sfârșit de an.

„Sunt exceptate (…) cheltuielile cu evenimentele ocazionate de zilele declarate ca fiind zile oficiale ale unităţilor administrativ-teritoriale, alte sărbători publice stabilite prin lege, cheltuielile cu evenimentele ocazionate de sfârşitul de an”, se arată în Ordonanța 90/2023.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
A venit vestea teribilă despre Florin Piersic. Verdictul medicilor
Capital.ro
Românii care nu mai sunt obligați să muncească în tura de noapte. Proiectul a fost adoptat
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro