Un oraș din România i-a surprins extrem de plăcut pe turiști cu gratuitățile și reducerile considerabile pe care le are în prim-plan. Despre ce zonă este vorba și care sunt detaliile care sunt o încântare pentru toată lumea?
Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că România a devenit una din alegerile străinilor care se minunează de peisajele superbe pe care le are țara noastră, liniștea din unele locuri și tradițiile extrem de diferite de altele din oricare alte zone ale lumii. O platformă care promovează turismul a inclus Oradea în topul destinațiilor perfecte pentru city-break.
Orașul a fost numit un centru concentrat de Art Nouveau al Europei în ‘European Best Destinations – Cele mai bune destinații din Europa.’ Oradea și-a schimbat vederile odată cu restaurarea clădirilor cu o arhitectură aparte pe care le deține, iar acum istoria locurilor oferă o altă culoare celor care aleg să pășească pe aici.
Centrul Oradei poate fi luat la pas cu ușurință și promite turiștilor o experiență de neuitat. De asemenea, este un centru inundat de arhitectură și istorie care fură privirile tuturor.
Palatul Vulturul Negru sau Palatul episcopal greco-catolic – cu biserica cu lună, unică în Europa –, clădirile minunate, înşirate pe strada Vasile Alecsandri, muzeul Art Nouveau Darvas – La Roche sunt doar câteva din minunățiile de care se bucură localnicii zi de zi și care duc arta la un nivel extrem de înalt.
Una dintre atracțiile orașului este chiar la Piața Unirii, care se transformă primăvară de primăvară în Piața florilor unde zeci de cireși japonezi înfloresc și oferă și o mireasmă deosebită trecătorilor.
În secolul al XIX-lea și la începutul secolului XX, comunitatea evreiască reprezenta o treime din populația locurilor, iar din acest motiv se regăsesc multe amprente ale acestora precum și ‘Șinele către trecutul dureros’.
Aschvas Rein este ultima sinagogă construită în Oradea în perioada interbelică și găzduiește un muzeu evreiesc unde sunt adunate pe pereți poveștile unora din cei mai importanți membri ai comunității.
Chiar etajul muzeului este dedicat cele mai tragice perioade din existența evreilor: Holocaustul. Pe podea se află desenate șine de tren care simbolizează ultimul drum din ziua în care aceștia au fost transportați la Auschwitz. Pe pereți sunt scrise numele celor care și-au găsit sfârșitul în lagărele de exterminare.
Turiștii care aleg Oradea ca destinație au o serie de beneficii și gratuități prin cadrul unei campanii de promovare inițiate pentru al doilea an consecutiv de către Asociația pentru promovarea turismului din Oradea, în parteneriat cu Primăria municipiului, societatea de transport OTL.
Turiștii se pot bucura de transport gratuit pentru 24 de ore în rețeaua publică și pot vizita gratis muzeele și obiectivele turistice. Condiția este ca aceștia să aibă o ședere de minimum două nopți consecutive la una din unitățile clasificate din Oradea, partenere în proiect.