Orașul din România care are un munte în centrul lui. L-ai vizita cu siguranță. Ai știut asta?

de: Sabina Anastasia
22 08. 2023

Românii pasionați de istorie, cultură, frumusețe sălbatică și de activități în aer liber au ajuns aici cel puțin o dată în viață. Tu știi care este orașul cu un munte în centrul lui? Este una dintre cele mai atrăgătoare destinații de vacanță – și nu numai. Foto

Orașul cu munte în centrul său

Un oraș din România, situat chiar în munți, nu dezamăgește niciodată turiștii cu peisajele spectaculoase, istoria și arhitectura sa. Specialiștii spun că a fost menționat prima dată în documente, în anul 1235, sub denumirea de Civitas Kronou sau Kronstadt, în limba germană.

De-a lungul timpului, același oraș a fost centru comercial important, unde oamenii erau cunoscuți pentru meșteșuguri precum prelucrarea lemnului, dar și industrial. Astăzi, atrage mii de turiști anual, datorită frumuseții arhitecturale, castelelor medievale, bisericilor vechi și peisajelor montane.

Brașov este orașul din România cu un munte în centrul său. Amplasat în Munții Carpați, nu-i dezamăgește niciodată pe românii care iubesc natura. Concret, orașul este construit în jurul Muntelui Tâmpa, amatorii de drumeții explorând forma de relief chiar până în vârf.

Brașov este situat la 535 de metri faţă de nivelul mării, Vârful Tâmpa este la 960 de metri, astfel încât diferența de nivel este de peste 400 de metri. Dacă ai explorat deja munte, fără îndoială ți-au plăcut priveliștile. Poți să ajungi pe munte și cu telescaunul.

Prin ce impresionează Brașov

Aceasta nu este singura particularitate care-i impresionează pe turiști la Brașov. Regiunea ascunde un monument al naturii cu totul special. Într-o comună din zonă, mai exact în Homorod, se află cel mai bătrân copac din țara noastră, potrivit specialiștilor.

Arborele are 21, 3 metri înălțime și o circumferință a trunchiului de 9, 3 metri. Cu toate că aceste detalii sunt importante, nu cu ele surprinde. Bătrânul Carpaților, așa cum a mai fost numit Stejarul de Mercheașa, fiindcă despre el este vorba, are o vârstă calculată de specialiști la peste 900 de ani.

Stejarul de Mercheașa este un gorun, aflat într-o rezervație naturală de copaci din aceeași categorie, situată la est de satul ce poartă aceeași denumire. Cătunul Mercheașa se află în comuna Homorod din județul Brașov. Dacă vizitezi vreodată reședința județului, merită să treci și pe la acest arbore.

Brașovul nu a impresionat doar adulții, de-a lungul timpului. Inclusiv tinerii îi apreciază frumusețea. În urma unui sondaj recent, s-a constatat că românii evaluează orașul Brașov ca fiind cel mai romantic din țara noastră, perfect pentru escapade în doi.