Oraşul din România care a rămas fără certificate de deces. Primar: “Am şi uitat de când nu am mai eliberat certificate de naştere“

Oraşul din România care a rămas fără certificate de deces. Primar: “Am şi uitat de când nu am mai eliberat certificate de naştere“
Orașul gorjan Târgul Cărbunești este în scenariul roșu

La nivel național sunt multe situații de criză de care puțină lume știe. Concentranți pe ceea ce ne spun autoritățile, uităm că sunt localități în țară care au parte de adevărate drame, tot pe fondul cazurilor de covid. O astfel de situație se întâmplă în aceste zile în orașul Târgul Cărbunești, din județul Gorj.

Orașul gorjan Târgul Cărbunești este în scenariul roșu

Începând cu data de 4 octombrie, anul curent, micuțul oraș gorjan Târgul Cărbunești a fost introdus în scenariul roșu, ca urmare a incidenței ratei de infectare. Conform CJU Gorj pe 4 octombrie rata era la 3,14 cazuri la mia de locuitori. Primarul orașului, Dănuț Birău, declara recent că spitalul din localitate a devenit, ca urmare a acestei situații, spital numai pentru pacienții covid.

”Din păcate, situația epidemiologică a luat-o razna. Spitalul din Târgu Cărbunești este doar pentru pacienții Covid. Sunt peste 120 de bolnavi.

Sunt și cazuri în care pacienții intră pe poarta spitalului și ies între 4 scânduri.”, a spus Dănuț Birău, la Radio Târgu Jiu, conform publicației Pandurul.

Primarul spune că a rămas fără certificate de deces

O altă situație, rar întâlnită până acum, spune același primar, este faptul că Primăria a rămas fără certificate de deces, ca urmare a numărului mare de persoane decedate în ultimele zile. Situația este cu atât mai dramatică, cu cât numărul acestora a crescut, în numai patru zile, mai spune primarul din Târgul Cărbunești.

„Este o situație urâtă. În acest weekend am epuizat certificatele de deces, acelea tipizate. Doar în două zile am avut 12 decese, iar 4 azi. Mai sunt persoane care mor și de alte boli, dar cei mai mulți sunt de Covid de la spital.

Am și uitat de când nu am mai eliberat certificate de naștere, maternitatea nu a mai funcționat, spitalul fiind pentru pacienții Covid”, mai spune primarul.

Datele DSP Gorj arată că la o populație de 8.604 de locuitori din Târgul Cărbunești, incidența ratei de infectare, publicată astăzi 15 octombrie, a ajuns la 3.84 la mia de locuitori. Tot aici sunt confirmate alte 33 de noi cazuri de infectare.

La nivelul întregului județ, DPS local spune că la un total de 352.781 de locuitori, incidența ratei de infectare a ajuns la 3.94 la mia de locuitori. Cazuri noi confirmate până astăzi, sunt de 1.391 de pacienți.

Cea mai mare incidență a ratei de infectare se află în localitatea Văgiulești,. Aici incidența ratei de infectare a ajuns la 10.75 la mia de locuitori, având în vedere că aici trăiesc 2.326 de gorjeni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI