Oraşul din România care a ajuns în topul celor mai frumoase oraşe din lume. E lăudat şi recomandat de străini: „Străluceşte în 2023”

de: Ștefan R. Apostol
17 03. 2023

Anul 2023 a mai adus un plus de valoarea României. Vorbim aici de cel puțin două aspecte, unul de „Capitală Europeană a Culturii”, dar și cel dat de prestigioasa revistă „Time”, vorbind de oraşul din România care a ajuns în topul celor mai frumoase oraşe din lume. Dacă nu știi despre ce oraș este vorba, citește mai departe și află de ce e lăudat şi recomandat de străini.

România deține și în 2023 statutul de „Capitală Europeană a Culturii”

Dacă în cazul orașului Sibiu acest statut i-a adus mai mult decât notorietate și recunoaștere, totul fiind reflectat și în numărul de turiști străini care au ajus aici, astăzi vorbim de un alt mare oraș din România care va deține statutul de „Capitală Europeană a Culturii”, și anume orașul Timișoara.

Timișoara și-a depus candidatura și în anul în care Sibiul avea să primească acest titlu, dar administrația locală nu a dezarmat, așa că au depus din nou candidatura, iar oferta care a mers odată cu aceasta, i-a impresionat pe cei care acordă acest statut în fiecare an.

Așa se face că pe tot parcursul acestui an Timișoara, capitala Banatului, va fi plină de evenimente culturale, de la expoziții, colocvii, festivaluri de teatru și film, și multe asemenea evenimente.

Dar, ceea ce poate nici măcar reprezentanții administrației locale nu se așteptau, este modul în care una din cele mai importante reviste, „Time”, a decis să descrie acest oraș cu tentă medievală și cu o istorie extrem de zbuciumată, spunnd că Timișoara „Străluceşte în 2023”.

Vezi și: Primăria Timișoara va investi 15 milioane de euro într-un nou proiect. Despre ce este vorba

Revista Time despre oraşul din România care a ajuns în topul celor mai frumoase oraşe din lume

Într-un articol publicat de celebra revistă „Time”, din 16 martie, se vorbește la superlativ de orașul de pe Bega, astăzi „Capitală Europeană a Culturii”. În opinia revistei, Timișoara este oraşul din România, ajuns în topul celor mai frumoase oraşe din lume.

În articolul publicat de jurnalistul Monica Suma, ni se reamintește de ce Timișoara este unul din cele mai importante orașe românești, doar dacă ținem cont că a fost primul oraș din Europa care a introdus iluminatul stradal electric în 1884, dar și de evenimentele dramatice din Piața Victoriei, unde, în 1989, s-au aprins scânteile Revoluției împotriva regimului Ceaușescu. Redactorul respectabilei publicații a introdus Timișoara în lista cu cele mai frumoase locuri din lume, într-un top al anului 2023.

Anul acesta, în orașul de pe Bega atât localncii, cât și turiștii români și străini nu vor avea timp să se plictisească, spun organizatorii evenimentelor culturale, având parte de cea de-a cincea ediție a Bienalei Art Encounters, de cea mai mare expoziție Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani, sau de mixuri de jazz, festivaluri de arte multiple, întâlniri literare cu laureați ai premiului Nobel. Pentru adepții ecologiei, vor exista și petreceri ecologice cu sesiuni de plantare de copaci

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante evenimente care vor avea loc în Timișoara, „Capitală Europeană a Culturii” și oraşul din România care se află în topul celor mai frumoase oraşe din lume.