Orașul din Europa unde chiria apartamentelor este 1 euro pe an. Există două condiții

Orașul din Europa unde chiria apartamentelor este 1 euro pe an. Există două condiții
Orasul unde chiria pe an este 1 euro

Pentru românii care sunt pasionați de călătorii și adoră să descopere locuri noi care să-i dea pe spate, iată o localitate europeană unde poți închiria un apartament cu doar 1 euro pe an, dacă îndeplinești aceste două condiții.

Orașul european unde chiria costă un euro pe an

Chiar dacă pare o glumă, acest oraș chiar există. Este vorba despre o localitate din Bavaria, Germania, unde chiria e chiar mai puțin de 1 euro pe an. Orașul se numește Augsburg, iar în cartierul Fuggerei chiriile nu s-au mai schimbat de mai bine de 500 de ani și sunt valabile pentru nu mai puțin de 150 de apartamente.

Povestea acestui mic orășel este una fascinantă. În anul 1521, Jakob Fugger, unul dintre cei mai bogați bancheri ai Europei, a donat orașului Fuggerei 150 de apartamente pentru rezidenții săraci. Chiria pe care afaceristul a impus-o în acea perioadă este echivalentul de astăzi a 88 de euro cenţi pe an. Partea interesantă este că această chirie nu a fost modificată niciodată.

Mai mult de atât, Jakob Fugger a fondat și un fond caritabil care să finanţeze cheltuielile acestui complex rezidenţial. În zilele noastre, cele mai mari venituri sunt reprezentate de biletele de 4 euro achiziţionate de turiştii care vor să vadă cu ochii lor faimosul cartier.

Ce condiții trebuie să respecte oamenii pentru a plăti un euro pe an chirie

Chiar dacă totul pare mult prea convenabil pentru a fi adevărat, autoritățile orașului susțin că există doar câteva condiții, trei la număr, pentru care oamenii pot veni și locui în oricare dintre apartamentele puse la dispoziție din orășel.

Locatarii trebuie să respecte regulile impuse acum 500 de ani de către bancherul Jakob Fugger. Prima dintre condițiile impuse locuitorilor este să se roage, de trei ori pe zi, pentru sufletul şi bunăstarea bancherilor.

O a doua condiție o presupune păstrarea liniștii publice, ceea ce înseamnă că locatarii trebuie să fie acasă până la ora 22.00. Cei care nu respectă acest lucru vor fi nevoiți să plătească o amendă cuprinsă între 50 de eurocenţi şi 1 euro.

O a treia condiție extrem de importantă pe care turiștii trebuie să o respecte este să fie rezidenți ai localității Augsburg, adică să fi trăit de cel puțin doi ani în orașul bavarez. De asemenea, cei care doresc să se mute în apartamentele cu doar un euro chiria pe an trebuie să fie de credință catolică și să nu aibă datorii la bancă.

Urmăriți Playtech.ro și pe