Orașul devenit ”capitala mondială a florilor”. Exportă flori până și în Olanda, țara lalelelor

Orașul devenit ”capitala mondială a florilor”. Exportă flori până și în Olanda, țara lalelelor
Orasul devenit capitala mondiala a florilor. Exporta flori pana si in Olanda, tara lalelelor

Olanda a fost detronată din poziția de țară a lalelelor și a florilor viu colorate. Care este localitatea devenită, peste noapte, „capitala mondială a florilor”. Acest oraș exportă plante în toate colțurile lumii, inclusiv pe tărâmurile olandeze. tevaDespre ce regiune este vorba, de fapt.

Ce localitate a fost denumită „capitala mondială a florilor”

Punem pariu că nu te așteptai la asta. Olandezii nu mai sunt primii care-ți vin în minte atunci când te gândești la locul cu cele mai frumoase flori din lume. Recent, o localitate din Turcia a preluat acest rol și exportă plante de o gamă cromatică vastă în toate marile țări ale lumii.

Potrivit celor de la Rador, în orașul Yalova din Turcia s-a deschis o bază de producție care se întinde pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați, regiunea fiind supranumită noua „capitală mondială a florilor”, conform spuselor primarului Mustafa Tutuk.

Îngrijirea și cultivarea florilor a devenit o tradiție în orașul turcesc Yalova, acolo unde circa 40% din locuitori se ocupă cu procesul de cultivare al plantelor frumos mirositoare. Orașul exportă flori în toate regiunile mapamondului, printre care și Olanda, România, Rusia și Orientul Mijlociu.

„Trimitem florile noastre în numeroase țări din Europa și Orientul Mijlociu, inclusiv Rusia. Am ajuns să exportăm flori și în Olanda. Am înființat o firmă în România. Livrăm către statele est-europene. Sectorul cultivării florilor a căpătat un avânt serios.

Mai ales Turcia are o șansă importantă. Creșterea prețurilor pe piețele externe și faptul că în Turcia producția este ieftină a consolidat poziția Turciei pe piețele externe”, a declarat Agronomul Osman Yanık, potrivit celor de la G4Media.

Pastila care ajută florile să crească mai repede

Deși pare incredibil, acest truc funcționează cu succes. Florile din grădină sau seră cresc mult mai repede cu ajutorul unei banale aspirine, care poate face minuni pentru plantele tale. Tot ce trebuie să faci este să pisezi o aspirină într-un litru de apă și să lași sticla să se „odihnească” timp de 24 de ore.

Apoi, grădinarii te sfătuiesc să uzi plantele cu această soluție o dată la trei săptămâni. Cel mai important, odată ce ai irigat florilor, este să nu expui plantele la soare timp de 24 de ore. Experții garantează că rezultatele se vor vedea în doar câteva luni. Atenție! Nu pisa mai mult de o singură tabletă de aspirină pentru acest truc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI