Orașele din Europa în care sunt cele mai mari furturi. Sunt preferatele românilor pentru vacanțe

Orașele din Europa în care sunt cele mai mari furturi. Sunt preferatele românilor pentru vacanțe
Topul orașelor europene unde, cel mai probabil, ați putea fi furați

Când ne stabilim noi călătorii în orașe mari în străinătate trebuie să ținem cont de mai multe lucruri. Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ținem cont sunt buzunarele. Furturile din buzunare sunt ceva frecvent în marile orașe europene. Chiar dacă acest gen de furturi funcționează în propriul oraș, cele din alt oraș pot funcționa într-un mod diferit. Hoții de buzunare funcționează în grup și au sisteme mai elaborate care le permit să-ți ia lucrurile fără ca tu să observi. Celebra comunitate TripAdvisor a lansat o listă a orașelor europene în care este cel mai probabil să cădem pradă hoților.

TripAdvisor vorbește despre orașele europene cu rata cea mai mare de furturi

TripAdvisor este cea mai populară și cea mai mare comunitate de călătorii din lume. În afară de frumusețile din marile orașe europene, un element mai puțin dorit sunt furturile. Așa se face că membrii comunității TripAdvisor au realizat un top cu orașele unde rata de furturi este mare. Vizitatorii ar face bine să-și urmărească bagajele în marile orașe europene, unde numeroase atracții populare în aer liber sunt paradisuri turistice și ținte principale pentru cei care se ocupă cu furtul din buzunare.

„Furtul din buzunare este o adevărată artă. Deși hoții pot lovi oriunde, acasă sau în străinătate, punctele fierbinți turistice aduc adesea alegeri mult mai bogate.

Combinația dintre un călător uimit și o geantă bombată, ca să nu mai vorbim de pașapoarte, camere și carduri de credit, este o perspectivă atrăgătoare pentru orice hoț cu degetele fine.”, a declarat Amelie Hurst, purtătorul de cuvânt al TripAdvisor.

Topul orașelor europene unde, cel mai probabil, ați putea fi furați

Topul realizat de TripAdvisor se bazează pe experiențele comunității de turiști, dar și pe mai multe rapoarte oficiale din orașele europene implicate în acest top. În multe dintre aceste orașe, cel puțin odată, v-ați petrecut un weekend, sau chiar un concediu de o săptămână. Poate ați avut noroc și nu vi s-a întâmplat, dar cel mai bun lucru este prevenția și informarea. Așa că, iată topul orașelor realizat de TripAdvisor.

1. Barcelona, ​​Spania

Un recenzent TripAdvisor compară furtul de buzunare din Barcelona cu un sport practicat și acceptat în general, cum ar fi fotbalul. Pentru cei care ar prefera să rămână în afara terenului, aveți grijă când ajungeți în Las Ramblas. Este vorba de faimoasa pasarelă pietonală plină de viață, muzică și oameni la toate orele zilei și ale nopții. Las Ramblas este locul perfect pentru a vă pierde poșeta.

2. Roma, Italia

Cu clădirile sale antice și atracțiile istorice și culturale uimitoare, Roma este plină atât de turiști, cât și de lucruri incredibile de vizitat. Având mii de oameni care admiră Fântâna Trevi sau Panteonul, este ușor pentru un hoț de buzunare să ridice o cameră sau o poșetă cu o foarfecă sau cu o lucrare inteligentă la fermoarul genții.

3. Praga, Republica Cehă

Faimosul  Pod Carol este încojurat de 30 de statui în stil baroc, precum și mii de turiști care se înghesuie în fiecare an. Tot acest peisaj devine o rețetă perfectă pentru hoții de buzunare. Înainte de a admira vederea la râul Vltava și la Castelul Praga de dincolo, asigurați-vă că obiectele de valoare sunt în siguranță.

4. Madrid, Spania

Piața de vechituri El Rastro și metroul aglomerat sunt adesea citate drept locuri unde schemele hoților de buzunar  pot împiedica vizita acestui frumos oraș. Cu toate acestea, călătorii ar trebui să aibă grijă și în muzee. Și aici hoții de buzunare își pot găsi prada în turiștii distrasi de frumusețile din muzee.

5. Paris, Franța

Orașul Luminii atrage mulțimi enorme de la baza Turnului Eiffel până la treptele Sacré-Coeur și peste tot între ele. Dar mulțimi enormede turiști pot fi găsite și în sistemul de metrou al orașului, unde călătorii ar trebui să fie deosebit de precauți.

6. Florența, Italia

Cu siguranță este ușor de văzut de ce turiștii ar fi distrași de frumusețea maiestuoasă a lui David lui Michelangelo și de celelalte opere de artă incredibile și piese de istorie din întreaga Florență. Atunci când admirați creația lui Michelangelo sau la replica acesteia în piața aglomerată din Piazza della Signoria, fiți atenți la faptul că alții ar putea avea atenția asupra portofelului vostru.

7. Amsterdam, Olanda

Este ușor să vă lăsați purtați de val în Amsterdam. Cu atât de multe lucruri distractive de văzut și de făcut, Amsterdam poate deveni o capcană pentru turistul neatent. Nu vă lăsați prea captivați de canale și de atmosfera prietenoasă și relaxată a acestui oraș încântător. S-ar putea ca atunci când ajungeți la hotel să descoperiți că ați rămas fără bunuri.

8. Atena, Grecia

Atena, acest oraș legendar, prezintă nenumărate monumente antice, dintre care multe sunt în aer liber. Indiferent dacă vizitați Partenonul de pe Acropole sau orice altceva din acest oraș istoric magnific, țineți gențile aproape de piept, în timp ce ochii admiră restul.

Cele mai bune 5 sfaturi ale TripAdvisor pentru a evita să fii furat

1. Nu vă păstrați niciodată portofelul sau obiectele de valoare în buzunarul din spate,

2. Feriți-vă de tactica de distragere a atenției. Fii pe fază când te afli în mulțimi și asigură-ți lucrurile.

3. Fii precaut cu străinii, uneori persoanele care nu par a fi o amenințare, cum ar fi copiii sau persoanele în vârstă, pot face parte din operațiuni mai mari.

4. Rămâneți atent în spații închise și lângă pasaje. Încercați să evitați să stați lângă ușile trenurilor, deoarece grupurile hoților de buzunare se pot repezi la dvs. când ușile se deschid.

5. Înainte de a pleca într-o călătorie, reduceți conținutul genții de mână sau al portofelului. Cu cât umflătura este mai mică, cu atât buzunarele sunt mai puțin susceptibile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI