Ora la care suntem cei mai inteligenţi. Medicul Vlad Ciurea, despre momentul în care creierul funcţionează cel mai bine

de: Ana Chivu
05 01. 2023

Profesorul Vlad Ciurea a oferit detalii despre ora la care suntem cei mai inteligenți. Acesta a adus în prim-plan orele la care creierul nostru funcționează cel mai bine, iar oamenii sunt cei mai productivi. De asemenea, doctorul a menționat și când trebuie să ne odihnim corespunzător pentru a putea funcționa cum trebuie. ,,Nu lucrați noaptea, pentru că forțăm creierul să lucreze. Trebuie să ne odihnim”, a subliniat neurochirurgul.

La ce oră suntem cei mai inteligenți: declarații Vlad Ciurea

Prof. Vlad Ciurea a participat la prima Conferinţă Naţională cu tema ”Tehnologia & IHealth în Medicina Secolului XXI”, care a fost organizată de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş şi Asociaţia Medicală Română.

Celebrul neurochirurg a discutat despre medicii care trebuie să se adapteze tehnologiei, dar și despre orele la care creierul trebuie să se odihnească și când acesta poate fi pus în funcțiune la capacitatea cea mai mare a sa. Medicul a subliniat că un neurochirurg care nu se adaptează evoluției tehnologiei este un neurochirurg depășit.

,,Nu se poate medicină, nu se poate neurochirurgie fără tehnologie. Oricât ai fi de îndemânatic pe mâna dreaptă, trebuie să îţi foloseşti şi mâna stângă, or tehnologia vine pe mâna stângă, iar tu cu mâna dreaptă duci tehnologia spre această bijuterie umană care este creierul.

Un neurochirurg care nu se adaptează, care adoptă o atitudine de nu cunosc, nu vreau, este un neurochirurg depăşit. Noi, când spunem neurochirurgie, înseamnă minim invaziv, înseamnă micro neurochirurgie, deci înseamnă tehnologie”, a declarat specialistul.

,,Cel mai bun somn este între…”

Expertul mai susținut că inteligența maximă este între orele 10:00 și 12:00. De asemenea, oamenii se bucură de o minte clară și între orele 16:00 și 18:00. Mai mult decât atât, neurochirurgul a subliniat că nu este indicat lucrul pe timpul nopții pentru că ,,forțăm creierul” în momentul în care acesta trebuie doar să se odihnească. Vlad Ciurea a menționat că cel mai bun somn este între orele 22:00 și 00.00.

,,Inteligența umană este maximă între orele 10.00 – 12.00. După-amiază, un vârf formidabil între orele 16.00 – 18.00. Acei domni care se află în Grecia sau Spania și fac siesta cred că au citit aceste lucruri. Se odihnesc. Nu lucrați noaptea, pentru că forțăm creierul să lucreze.

Trebuie să ne odihnim. Spre seară, activitatea cerebrală scade. Scad toate funcțiile, atenția, memoria. Este bine să luăm decizii dimineața, nu noaptea. Cel mai bun somn este între 22.00 – 00.00. Creierul trebuie să se odihnească”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, pentru CSID.