Micul dejun este o masă importantă, însă mulți oameni sar peste ea. Fie că nu au apetit de dimineață, nu au timp să mănânce sau pur și simplu nu sunt adepții mâncatului de atât de devreme. Cu toate acestea, specialiștii spun că nu ar trebui să sărim peste micul dejun.
Potrivit unor studii recente, micul dejun ar trebui să fie consumat în jurul orei 11:00. Dacă vrei să slăbești, specialiștii spun că este mai bine să aștepți câteva ore după ce te trezești pentru a mânca. Motivul? Sunt persoane care iau cine destul de târziu, iar ultima masă o au la orele 21:00.
Dacă micul dejun este servit la ora 11:00, dimineața este o modalitate perfectă pentru a îndeplini o fereastră de 14 ore de fasting. Cercetările arată că acest obicei va avea efecte pozitive asupra metabolismului și procesului de slăbire.
Alte persoane din Marea Britanie au încercat și dieta 5:2, adică să mănânce timp de cinci zile normal, iar în altele două să reducă consumul de calorii. Desigur, această oră poate suferi mici modificări, în funcție de programul dumneavoastră, însă este important să există acel fasting de 14 ore.
„Fastingul de 14 ore pe zi, folosind tehnica de a servi mai târziu micul dejun, dar să consumi aceeași cantitate de mâncare este o modalitate de termen lung. Funcționează pentru că microbii din tractul intestinal au un ritm circadian similar nouă și au nevoie de o perioadă de odihnă”, explică pentru DailyMail profesorul Tim Spector, unul dintre specialiștii care au participat la acest studiu.
De asemenea, tot el recomandă oamenilor să nu sară peste micul dejun, deoarece unele persoane se pot îngrășa.
Prima masă a zilei este esențială atunci când vrem să scăpăm de kilogramele în plus. Specialiștii spun că cei care mănâncă de dimineață, „ciugulesc” mai puțin în timpul zilei. Totodată, micul dejun ne menține senzația de sațietate.
”Cine nu sare peste micul dejun, are șanse mai mici să se îngrașe de-a lungul vieții, are performanțe fizice și psihice mai bune, ba chiar copiii rezolvă mai bine problemele de matematică.
Dacă nu mâncăm, este probabil ca în jurul orelor 11-12 să apară o senzație intensă de foame care să fie „rezolvată” prin dulciuri sau alte produse hipercalorice,” explică nutriționiștii.
Una dintre cele mai populare mese pentru micul dejun, și recomandă de toți nutriționiștii, sunt fulgii de ovăz. Bogați în carbohidrați, vitamine și fibre, sunt alegerea perfectă pentru micul dejun. De asemenea, există și foarte multe rețete diferite pentru fulgii de ovăz, pentru a nu te plictisi de ei.