Ora de iarnă 2022. Când se dă ceasul înapoi cu o oră și vom dormi mai mult

Ora de iarnă 2022. Când se dă ceasul înapoi cu o oră și vom dormi mai mult
Benjamin Franklin este deseori creditat ca fiind cel care a inventat ideea orei de vară

Când ne întoarcem la ora de iarnă 2022? Benjamin Franklin este deseori creditat ca fiind cel care a inventat ideea orei de vară. Cu toate astea, este o practică căreia i-a venit vremea. Așa că vă spunem când se dă ceasul înapoi cu o oră și vom dormi mai mult.

Ora de iarnă 2022. Când se dau ceasurile înapoi?

Anul acesta va trebui să vă reglați ceasurile pentru o zi de sâmbătă. Da, ați citit bine, într-o zi de sâmbătă spre duminică, în luna noiembrie va trebui să dăm ceasul înapoi pentru ora de iarnă 2022. Reglați ceasurile sâmbătă seara!

Ora de vară se termină duminică, 6 noiembrie 2022, la ora 2:00. În acest moment, „ne întoarcem” cu o oră! Benjamin Franklin este deseori creditat ca fiind cel care a inventat ideea orei de vară, datorită scrisorii sale parțial ironice adresate unui ziar din Paris. Cu toate acestea Franklin, în loc să schimbe ceasurile, ne-a sfătuit pur și simplu să ne schimbăm programul pentru a ne alinia mai bine cu natura.

Ce este ora de vară?

Ora de vară este practica de a devansa ceasurile cu o oră față de ora standard în timpul lunilor de vară și de a le da înapoi în toamnă. Ideea generală este că acest lucru ne permite tuturor să folosim mai bine lumina naturală a zilei.

Mutarea ceasurilor înainte cu o oră primăvara ne oferă mai multă lumină în timpul serilor de vară, în timp ce mutarea ceasurilor înapoi cu o oră toamna ne oferă mai multă lumină în timpul dimineților de iarnă. Cu toate acestea, ora de vară are mulți detractori, și pe bună dreptate!

Când a fost ora de vară în acest an? Când s-a schimbat ora?

Ora de vară începe întotdeauna în a doua duminică din martie și se termină în prima duminică din noiembrie. Pentru a-și aminti în ce direcție să își regleze ceasurile, oamenii folosesc adesea expresia „primăvară înainte, toamnă înapoi”. Rețineți că alte țări pot urma date diferite.

Ora de vară a început duminică, 27 martie 2022, la ora 2:00. În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile au fost date înainte cu o oră. Ora de vară se încheie duminică, 6 noiembrie 2022, la ora 2:00. Sâmbătă noaptea, spre duminică, ceasurile sunt date înapoi cu o oră, adică câștigă o oră.

Telefonul meu va actualiza automat la ora de iarnă 2022?

Majoritatea dispozitivelor cu conexiune la internet, cum ar fi smartphone-urile, computerele și alte dispozitive digitale, ar trebui să se actualizeze automat.

Va trebui să schimb ceasurile?

Este posibil ca unele ceasuri și ceasuri din mașini și bucătării, de exemplu, să nu se schimbe automat, așa că asigurați-vă că sunteți pregătit să dați înapoi. De fapt, am foarte puțin de lucru atunci când se schimbă ceasurile!

Concluzie

Acum știi când va veni ora de iarnă 2022. Pregătește-te și nu uita, va trebui să modifici ceasurile, dacă ai prin casă, cât despre telefoane, știu ele singure să facă asa.