Opoziția mai încearcă o dată: cum vrea să-l dea jos pe ministrul Toader

Opoziția mai încearcă o dată: cum vrea să-l dea jos pe ministrul Toader

Opoziția încearcă din nou să oprească asalturile împotriva justiției și forțează demisia ministrului Tudorel Toader.

PNL și USR au depus, miercuri, o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Justiței, Tudorel Toader. De această dată, moțiunea a fost depusă la Senat și a fost denumită ”Justiția – victimă sigură în mâinile lui Toader”.

Opoziția îi cere ministrului să renunțe la modificările legislative care aduc atingere statului de drept. PNL și USR cer, de asemenea, desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților.

Cum vrea opoziția să-l dea jos pe Toader

Depunerea moțiunii simple a fost anunțată de senatorul PNL, Alina Gorghiu.
”S-au împlinit doi ani de când dețineți portofoliul de la Justiție. (…) Haosul creat în domeniul justiției, ignorarea oricăror sfaturi de la profesioniștii dreptului și a glasului opiniei publice, neacreditarea jurnaliștilor, discursul dublu pe care îl folosiți în fața instituțiilor din România și a celor europene sunt erori grave, impardonabile pentru orice demnitar”.
Reprezentanții PNL și USR amintesc și de proiectele de ordonanță de urgență, redactate deja la MJ, cele care ar îmblânzi legea penală.
”Consecutiv multor alte acte normative cu referire la sistemul judiciar, elaborate în ultimii doi ani și față de care o mare parte a judecătorilor și procurorilor au protestat și încă mai protestează, acum vă pregătiți de o nouă lovitură aplicată structurii sistemului de drept penal: recentele proiecte de OUG pe care le-ați definitivat, cea de modificare a Codurilor penale și cea care permite condamnaților definitivi să depună contestații în anulare a sentințelor date de completurile de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție”.
PNL și USR îi cer ministrului Justiției să renunțe la modificările nocive aduse legislației penale și să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile Curții Constituționale a României. În plus, solicită renunțarea la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept.
De precizat că e al doilea demers de acest fel al opoziției, din ultima lună. Pe 20 martie, Camera Deputaților a respins o moțiune similară împotriva ministrului.
Moțiunea a picat atunci după ce PSD și ALDE au decis să-l susțină pe ministrul Tudorel Toader.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI