Opinia unui specialist german. Categoria care ar trebui să se infecteze pentru a combate virusul

Opinia unui specialist german. Categoria care ar trebui să se infecteze pentru a combate virusul
Vezi ce spune șefa grupului de cercetări al Institutului de Genetică Moleculară „Max Planck“

Există o categorie care face față cu bine virusului mortal și, tocmai de aceea, persoanele care fac parte din ea trebuie lăsate să se infecteze unele pe altele, cu scopul de a combate noul coronavirus, este de părere un virusolog german.

Opinia controversată a unui specialist german

Tinerii sunt cei cu ajutorul cărora vom putea scăpa de virusul care a răpus atât de multe vieți. Deoarece ei reușesc să se vindece fără prea mari probleme de boala survenită în urma infecției cu COVID-19, aceștia ar trebui să rămână liberi și să se infecteze unii pe alții, dezvoltând astfel o imunitate împotriva noului coronavirus. Cei care trebuie într-adevăr protejați, fiind bătrânii, potrivit prof. dr. Karin Molling, unul dintre cei mai apreciați virusologi germani.

Mai mult, izvolarea nu le face bine tinerilor, care ar trebuit să stea expuși la soare, accentuează aceasta.

Într-un interviu acordat publicației Rubikon, șefa grupului de cercetări al Institutului de Genetică Moleculară „Max Planck“ din Berlin, a declarat următoarele:

„Aflați acum câte morți SARS Corona 2 există în fiecare dimineață. Cu toate acestea, nu vă spun câți oameni sunt deja infectați cu gripă în această iarnă, sau câte decese a provocat. Acest lucru nu este pus în contextul potrivit. În fiecare săptămână o persoană moare la Berlin din cauza germenilor multi-rezistenți. Adică 35.000 pe an în Germania. Acest lucru nu este menționat deloc“.

„Trebuie să protejăm persoanele în vârstă“

Virusologul german susține că soluția este ca tinerii să ia contact cu virusul pentru a dezvolta, în mod natural, imunizarea împotriva SARS-CoV-2, și pentru a-i proteja, totodată, pe cei în vârstă.

Bătrânii – categoria de vârstă cea mai expusă în fața virusului
Bătrânii – categoria de vârstă cea mai expusă în fața virusului

„Cred că poate nu ar trebui să faceți atât de mult împotriva tinerilor, care trebuie lăsați să stea împreună și să infecteze reciproc. Trebuie să construim cumva imunitatea. Cum poate fi posibil acest lucru fără contacte? Cei mai tineri suportă infecția mult mai bine (…) Trebuie să protejăm persoanele în vârstă, dar să le protejăm într-un mod care poate fi verificat. Este rezonabil ceea ce facem acum pentru stoparea epidemiei, astfel încât întreaga economie globală să fie aproape paralizată“, a mai punctat dr. Karin Molling.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI