ONU, avertisment alarmant! După covid-19 urmează altă mare suferință: vor muri mulți oameni

ONU, avertisment alarmant! După covid-19 urmează altă mare suferință: vor muri mulți oamen

Mark Carney, fost guvernator al Băncii Angliei și trimisul ONU pe probleme de climă și finanțe, trage un semnal de alarma și lansează un avertisment sumbru. Ce urmează să se întâmple după criza de Covid?

Avertisment sumbru lansat de  ONU

Oficialul a declarat că guvernele investesc miliarde pentru a menține economiile pe linia de plutire, dar foarte puțini bani se îndreaptă spre reducerea emisiilor de carbon. Astfel că, acest lucru ar putea duce la o creștere a mortalității din cauza poluării, este avertismentul acestuia.

Emisiile de carbon au scăzut în ultimul an, deoarece s-a călătorit mai puțin din cauza pandemiei. Totuși, se ridică un semn de întrebare legată d ece va fi în viitorul apropiat, dupa ce va trece pandemia. Oficialul susține că investițiile inteligente ar fi soluția , conform BBC.

Cum poate fi evitat un dezastru

Carney a explicat pentru BBC de ce daunele aduse mediului și ecosistemelor de oameni pot duce la numeroase decese  Chiar mai multe, susține acesta, precum cele provocate de pandemie. Problema în cazul climei este că nu exista soluția izolării. Mark Carney, fostul bancher a venit si cu soluția pentru a evita un dezastru ecologic la nivel global.

„Scara investițiilor în energie, energie durabilă și infrastructură durabilă trebuie să se dubleze. În fiecare an, pentru următoarele trei decenii, 3,5 miliarde de dolari (2,5 miliarde de lire sterline) pe an. Este o oportunitate enormă de investiții”, îl citează BBC.

În prezent, însă, guvernele care investesc miliarde de dolari în planuri de stimulare pentru a-și salva economiile aflate în dificultate abordează în principal pierderile de locuri de muncă și daunele economice cauzate de blocaje. Nu se uită și spre o oportunitate mai verde, a mai spus acesta.

China, cel mai mare poluator din lume

Fostul guvernator al băncii Angliei și Canadei a spus că banii vor juca în cele din urmă cel mai mare rol în combaterea schimbărilor climatice. Carney crede că, pe măsură ce SUA revine pe scena mondială în lupta împotriva schimbărilor climatice, problema ar putea avea șanse de rezolvare.

China, cel mai mare poluator din lume, își propunea să devină neutră în carbon până în 2060, deși, continuă să construiască centrale electrice pe cărbune și extrage aproximativ 70% din puterea sa din combustibili fosili, a mai spus oficialul.

„Aducem sistemul într-o poziție în care, fie că este vorba de o bancă, fie de cineva care investește o cantitate mică de economii pe piață, ei pot alege (modul în care investesc). Au informațiile și pot alege să facă parte din soluție”, a mai spus Carney, conform sursei precizate..

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI