Omul de încredere al lui Vladimir Putin, derapaj halucinant pe Twitter. Cum s-ar răzbuna pe țările europene dacă ar fi în locul liderului rus

Omul de încredere al lui Vladimir Putin, derapaj halucinant pe Twitter. Cum s-ar răzbuna pe țările europene dacă ar fi în locul liderului rus
Liderul cecen, Ramzan Kadîrov,

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, este omul de încredere al lui Vladimir Putin și fiul primului președinte al Republicii Cecenia, Ahmad Kadîrov. În acest moment, Ramzan Kadîrov are la dipsoziția sa o trupă paramilitară care care executa ordinele sale, în schimbul unor sume considerabile de bani. În urmă cu puțin timp, liderul cecen a transmis un mesaj șocant pe Twitter, în care a explicat cum ar face dreptate dacă s-ar afla în locul președintelui rus.

Ce legături are Ramzan Kadîrov cu Vladimir Putin

Ramzan Kadîrov este una dintre figurile de temut din cercul apropiaților lui Vladimir Putin. Acesta a preluat puterea în Cecenia cu ajutorul liderului de la Kremlin, în 2003, după asasinarea tatălui său, devenind președinte interimar. În 2007, Vladimir Putin l-a desemnat lider al Ceceniei, fără a mai organiza alegeri, oferindu-i totodată bani pentru a putea reconstrui țara.

Încă de la începutul invaziei rusești, Vladimir Putin a mobilizat pe front forțele armate cecene, unul dintre cele mai puternice obiective ale acestora fiind uciderea președintelui Zelenski. De asemenea, brutalitatea militarilor lui Kadîrov este cunoscută, aceștia fiind responsabili pentru mai multe crime comise în Rusia, printre care și asasinarea lui Boris Nemțov, în 2015.

Ce planuri ar avea Ramzan Kadîrov pentru Occident

Liderul cecen a explicat într-o înregistrare video pe Twitter cum ar acționa el, dacă ar fi în locul lui Vladimir Putin, și cum ar determina Occidentul să renunțe la sancțiuni. Mesajul lui Kadîrov a fost tradus de jurnalistul Francis Scarr de la BBC News. Potrivit lui Razam Kadîrov, acesta s-ar răzbuna pe toate statele europene, lăsând SUA fără aliați.

„Dacă ar fi decizia mea, aș lua toate acele state europene care acum nu valorează absolut nimic și își știu valoarea și spun, don, lucruri indecente despre președintele nostru și despre poporul rus. Aș lua treptat acele state și apoi America nu ar mai avea aliați rămași”, a declarat Kadîrov în mesajul său transmis pe rețeaua socială.

În continuare, liderul cecen susține cu zâmbetul pe buze că „războiul este o plăcere”, subliniind că are ca scop fericirea oamenilor. Kadîrov consideră că războiul ar trebui să dureze până când toate sancțiunile vor fi ridicate, iar Occidentul își va cere scuze pentru greșeala făcută.

„Practic, războiul ar trebui să dureze până când ele ridică toate sancțiunile și își cer scuze, don. Este un război pentru bine, este un război pentru fericirea oamenilor, purtarea de războaie este o plăcere, don.

Obținem plăcere din asta, don”, a adăugat Ramzan Kadîrov. În final, acesta l-a citat pe liderul rus, afirmând că „noi murim ca martirii, în timp ce ucrainenii doar mor”.

Urmărește mesajul liderului cecen pe Twitter: