02 iul. 2021 | 17:59

Omul cu cea mai mare pensie din România a murit. Cine a fost Gheorghe Bălășoiu, de fapt

News
Omul cu cea mai mare pensie din România a murit. Cine a fost Gheorghe Bălășoiu, de fapt
Omul cu cea mai mare pensie din România a murit

Gheorghe Bălășoiu, omul cu cea mai mare pensie din România a murit. El avea 74 de ani și a decedat vineri, în locuința sa din Bascov, județul Argeș.

Omul cu cea mai mare pensie din România a murit

Gheorghe Bălășoiu a fost procuror și  șef al Penitenciarului Colibaș. El încasa lunar cea mai mare pensie din România, în valoare de 78.000 de lei.

A condus pentru mulți ani Penitenciarul Colibași, iar în 2005 s-a pensionat. Legea spunea, pe vremea aceea, că pensia de serviciu reprezintă 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

Chiar înainte de a ieși la pensie, Gheorghe Bălășoiu a făcut o cerere pentru a reveni la Ministerul Publi, unde a stat două luni la Parchetul Curții de Apel Pitești.

În acele două luni, el a făcut mai multe deplasări, așa că sporurile și diurnele de deplasare i-au fost adăugate la calculul pensiei.

În acest fel a ajuns să obțină cea mai mare pensie din România, care de la 34.000 de lei lunar, a ajuns după indexări, la 78.000 de lei lunar brut, adică în jur de 66.700 de lei net.  El a dat în judecată Casa Județeană de Pensii Argeș, cerând recacularea pensiei, în 2020.

Drama prin care a trecut omul cu cea mai mare pensie din România

Gheorghe Bălășoiu a trecut printr-o dramă, după ce fiul lui s-a sinucis. Mircea a fost găsit mort în casă, în octombrie 2016.

Avea 49 de ani, iar tatăl lui a chemat pompierii, după ce, de câteva zile, fiul lui nu îi mai răspundea la telefon.

Mircea a fost găsit în casă, mort, iar potrivit spuselor localnicilor, el ar fi suferit un infarct.

În urmă cu 4 ani, el a fost operat, așa că își petrecea mare parte a timpului în casă. Locuia într-o vilă. din Pitești și ducea un trai discret.

 “A fost procuror şef până în 1998, când a fost numit comandantul Penitenciarului Colibaşi. S-a pensionat în 2005, apoi a vrut să intre în Baroul Argeş, dar nu ştiu din ce motive i s-a respins cererea.

Auzisem că vrea să profeseze ca avocat prin Capitală. Întotdeauna a câştigat mulţi bani. Ce a făcut cu ei? Păi, le-a dat copiilor: o fată care locuieşte în Timişoara şi care are trei copii şi lui Mircea, care avea şi el trei copii. În 2015, tot oraşul a vuit când Mircea a intrat cu noua sa maşină Audi Q7, de 50.000 €, într-un stâlp de iluminat public din oraş.

Maşina a fost făcută zob, dar el a fugit de la faţa locului. Tot tăticul a rezolvat: a plătit pagubele şi o amendă. Acum bătrânul Bălăşoiu împarte pensia cu cei şase nepoţi şi îşi vede de bătrâneţe”, a declarat un vecin, potrivit Click.ro.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro