Omul cu cea mai mare pensie din România a murit. Cine a fost Gheorghe Bălășoiu, de fapt

Omul cu cea mai mare pensie din România a murit. Cine a fost Gheorghe Bălășoiu, de fapt
Omul cu cea mai mare pensie din România a murit

Gheorghe Bălășoiu, omul cu cea mai mare pensie din România a murit. El avea 74 de ani și a decedat vineri, în locuința sa din Bascov, județul Argeș.

Omul cu cea mai mare pensie din România a murit

Gheorghe Bălășoiu a fost procuror și  șef al Penitenciarului Colibaș. El încasa lunar cea mai mare pensie din România, în valoare de 78.000 de lei.

A condus pentru mulți ani Penitenciarul Colibași, iar în 2005 s-a pensionat. Legea spunea, pe vremea aceea, că pensia de serviciu reprezintă 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

Chiar înainte de a ieși la pensie, Gheorghe Bălășoiu a făcut o cerere pentru a reveni la Ministerul Publi, unde a stat două luni la Parchetul Curții de Apel Pitești.

În acele două luni, el a făcut mai multe deplasări, așa că sporurile și diurnele de deplasare i-au fost adăugate la calculul pensiei.

În acest fel a ajuns să obțină cea mai mare pensie din România, care de la 34.000 de lei lunar, a ajuns după indexări, la 78.000 de lei lunar brut, adică în jur de 66.700 de lei net.  El a dat în judecată Casa Județeană de Pensii Argeș, cerând recacularea pensiei, în 2020.

Drama prin care a trecut omul cu cea mai mare pensie din România

Gheorghe Bălășoiu a trecut printr-o dramă, după ce fiul lui s-a sinucis. Mircea a fost găsit mort în casă, în octombrie 2016.

Avea 49 de ani, iar tatăl lui a chemat pompierii, după ce, de câteva zile, fiul lui nu îi mai răspundea la telefon.

Mircea a fost găsit în casă, mort, iar potrivit spuselor localnicilor, el ar fi suferit un infarct.

În urmă cu 4 ani, el a fost operat, așa că își petrecea mare parte a timpului în casă. Locuia într-o vilă. din Pitești și ducea un trai discret.

 “A fost procuror şef până în 1998, când a fost numit comandantul Penitenciarului Colibaşi. S-a pensionat în 2005, apoi a vrut să intre în Baroul Argeş, dar nu ştiu din ce motive i s-a respins cererea.

Auzisem că vrea să profeseze ca avocat prin Capitală. Întotdeauna a câştigat mulţi bani. Ce a făcut cu ei? Păi, le-a dat copiilor: o fată care locuieşte în Timişoara şi care are trei copii şi lui Mircea, care avea şi el trei copii. În 2015, tot oraşul a vuit când Mircea a intrat cu noua sa maşină Audi Q7, de 50.000 €, într-un stâlp de iluminat public din oraş.

Maşina a fost făcută zob, dar el a fugit de la faţa locului. Tot tăticul a rezolvat: a plătit pagubele şi o amendă. Acum bătrânul Bălăşoiu împarte pensia cu cei şase nepoţi şi îşi vede de bătrâneţe”, a declarat un vecin, potrivit Click.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI