OMS s-a răzgândit în privința vaccinării anti-covid-19 a copiilor. Informații de ultimă oră

de: Bișinicu Andreea
06 06. 2021

Informații de ultimă oră privind campania de vaccinare împotriva coronavirusului a copiilor și adolescenților. Experții de la Organizația Mondială a Sănătății susțin că imunizarea celor mici nu este o prioritate. Ce au declarat specialiștii OMS și cât de limitate sunt dozele de vaccin.

OMS s-a răzgândit în privința vaccinării anti-covid-19 a copiilor

Campania de vaccinare a copiilor și a adolescenților împotriva coronavirusului poate să mai aștepte, spun oficialii de la Organizația Mondială a Sănătății. Liderii de la OMS susțin că imunizarea celor mici împotriva virusului Sars-Cov-2 nu este o prioritate, ținând cont de faptul că numărul dozelor de vaccin este unul destul de limitat.

„Cei mici se pot întoarce în siguranţă la şcoală dacă ceea ce facem este să imunizăm pe cei care sunt în jurul lor şi care sunt expuşi riscului”, a declarat dr. Kate O’Brien, chiar dacă un număr tot mai mare de ţări autorizează acest lucru.

Pe de altă parte, doctorul Adrian Marinescu încurajează părinții să își ducă adolescenții și copiii pentru a primi doza de ser pentru a se bucura și de alte facilități pe viitor, precum călătoritul în străinătate fără a fi nevoie de a face teste rapide sau PCR pentru a dovedi că nu au contactat coronavirusul.

„El are rolul de a preveni în situația în care boala este o problemă de sănătate publică. Statutul de persoană vaccinată și pentru cei mici înseamnă o ușurință mult mai mare de a călători în afara țării, de a merge la distracție”, a explicat Adrian Marinescu.

Ce se întâmplă cu părinții care nu vor să-și vaccineze copiii împotriva COVID-19

Peste 5.000 de minori s-au imunizat, până acum, în România. Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat sâmbătă, 5 iunie, ce vor păți părinții care aleg să nu-și vaccineze anti-COVID19 copiii și adolescenții.

„Din 2 iunie până astăzi (5 iunie – n.r.), deci, practic, în ultimele 72 de ore, s-au vaccinat peste 5.100 copii cu vârsta între 12 și 15 ani, iar de la debutul campaniei de vaccinare până la acest moment au fost vaccinați peste 114.000 de adolescenți și tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani.

Cred că este un mesaj puternic, un semnal puternic pe care generația tânără îl dă, pentru că, indiferent cum am vedea lucrurile și din ce perspective ne-am uita, copiii reprezintă viitorul nostru și dacă nu avem grijă la acest viitor cu siguranță în acel viitor vom trăi peste ani de zile.

Tocmai de aceea este foarte important să decidem corect, informat pentru copiii noștri”, a declarat Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului național de vaccinare anti-COVID-19, sâmbătă, la Senat, cu ocazia evenimentelor organizate de „Ziua porților deschise”.