OMS face anunțul sumbru, la final de an. Ce urmează pentru românii de pretutindeni

OMS face anunțul sumbru, la final de an. Ce urmează pentru românii de pretutindeni

Pandemia de coronavirus pe care o traversăm la ora actuală a generat multe probleme încă de la apariția ei, iar specialiștii avertizează că ea nu va fi ultima cu care omenirea se va confrunta.

OMS face anunțul sumbru, la final de an

Astfel, șeful OMS, pe nume Tedros Adhanom Ghebreyesus, a vorbit într-un interviu despre pandemia de Covid-19, dar și despre lecțiile pe care omenirea trebuie să le învețe din această experiență. Specialistul este de părere că acesta nu va fi ultima pandemie și că epidemiile sunt o realitate a vieții, cu care oamenii trebuie să se obișnuiască și pe care trebuie să le trateze ca atare.

„De prea mult timp, lumea a operat un ciclu de panică şi neglijenţă. Aruncăm bani într-un focar şi, când se termină, uităm de asta şi nu facem nimic pentru a-l împiedica pe următorul. Acest lucru este periculos de miop şi dificil de înţeles”, a declarat șeful OMS.

„Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt o realitate a vieţii”, a mai spus specialistul Tedros, conform Le Figaro, preluat de Mediafax. „Pandemia a scos în evidenţă legăturile dintre sănătatea oamenilor, animale şi planetă”, a mai adăugat specialistul.

„Orice efort de îmbunătăţire a sănătăţii umane este condamnat dacă nu abordează interfaţa critică dintre oameni şi animale şi ameninţarea existenţială a schimbărilor climatice, care face ca pământul nostru să fie mai puţin locuibil”, a mai spus acesta. Șeful OMS a mai spus că în ultimele 12 luni, lumea a fost dată peste cap.

„În ultimele 12 luni, lumea noastră a fost dată peste cap. Impactul pandemiei depăşeşte cu mult boala însăşi, cu consecinţe de anvergură pentru societăţi şi economii”, a mai precizat Tedros.

Câte cazuri de cornavirus sunt astăzi în România

Până azi, 27 decembrie 2020, pe teritoriul țării noastre, au fost confirmate 615.809 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 540.437 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național au fost înregistrate 2.049 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), fiind vorba de cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Tot până azi, 15.230 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. De precizat este că în intervalul 26.12.2020 (10:00) – 27.12.2020 (10:00) au fost raportate 122 de decese (78 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dloj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI