09 dec. 2020 | 14:31

OMS, decizie fermă și radicală: ce vor să facă la 100 de milioane de oameni

Știri generale
OMS, decizie fermă și radicală: ce vor să facă la 100 de milioane de oameni
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

OMS va lua o decizie fermă și radicală. S-a aflat ce vrea să facă la 100 de milioane de oameni. Campania OMS a început deja și a fost lansată pe cu ajutorul WhatsApp. Despre ce este vorba, vedeți în rîndurile de mai jos.

Organizația Mondială a Sănătății, campanie anti-fumat. Cum vrea să facă 100 de milioane de oameni să renunțe la țigări

Organizația Mondială a Sănătății a luat o decizie fermă și radicală. OMS și-a propus să convingă foarte mulți fumători să renunțe la fumat.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii vrea să convingă 100 de milioane de oameni de pe tot mapamondul să se lase de fumat. A lansat, cu ajutorul WhatsApp, o campanie în acest sens, care se va întinde pe dura unui an.

Unde sunt cei mai mulți fumători

De asemenea, campania vizează în special ţările care au un număr mare de fumători, printre care se regăsesc SUA, Mexic, China, Brazilia sau Germania. Astfel, OMS va promova crearea pe reţelele de socializare a unor comunităţi de persoane care renunţă la tutun, pentru a se putea sprijini reciproc şi a împărtăşi informaţii despre asta.

În plus, se caută totodată o creştere a accesului la serviciile de ajutorare pentru renunțarea la fumat şi de a ”conştientiza tacticile folosite de companiile de vânzare a tutunului”, arată un comunicat al OMS.

Campania anti-fumat, desfășurată prin WhatsApp

La campania anti-fumat participă, alături de WhatsApp, şi alte companii multinaţionale, cum sunt Google, Amazon, Facebook sau Johnson &Johnson.

Aproximativ 780 de milioane de persoane din toată lumea spun că vor să se lase de fumat, însă doar 30% dintre ele au acces la instrumentele necesare cu ajutorul cărora ar putea să o și facă, informează OMS, care speră ca prin această campanie să crească accesibilitatea la aceste instrumente.

Coronavirusul poate afecta mai grav fumătorii

Pandemia de coronavirus, o boală ce poate fi mai gravă în rândul fumătorilor cu afecţiuni respiratorii cronice, a făcut să crească, conform OMS, numărul persoanelor interesate să renunţe la acest viciu.

Fumatul ucide opt milioane de oameni în fiecare an, iar dacă fumătorii au avut nevoie de mai multe motive pentru a renunţa la acest obicei, atunci pandemia a însemnat un adevărat imbold în acest sens”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Reapare un produs dispărut de 50 de ani. Reapare un produs dispărut de 50 de ani
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Capital.ro
Orașul din România în care se află cea mai frumoasă stradă din Europa
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
EXPLOZIE la o FABRICĂ de ARMAMENT din BERLIN! Alertă în GERMANIA
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O tânără a stârnit controverse după ce a recunoscut că nu își spală pijamalele după fiecare purtare. Ce i-au spus internauții
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro