OMS dă o veste tristă tuturor oamenilor. Trauma asupra sănătății mintale este fără precedent

OMS dă o veste tristă tuturor oamenilor. Trauma asupra sănătății mintale este fără precedent
OMS. anunț trist pentru oameni

Organizația Mondială a Sănătății vine cu un anunț trist pentru oameni. Efectele cele mai grave urmează să fie resimțite de majoritate. Vor exista traume imense asupra sănătății mintale. Detalii de la specialiști!

OMS, veste tristă pentru oameni. Se anunță traume asupra sănătăți mintale

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că pandemia de coronavirus a provocat o serie de efecte deloc benefice omului, mai cu seamă minții. Impactul crizei sanitare urmează să se vadă în scurt timp pe majoritatea populației de pe tot pământul.

Acesta a subliniat că este vorba despre ”o traumă în masă la scară mai mare decât trauma care a urmat celui de-al Doilea Război Mondial. Impactul asupra sănătății mintale va dura mulți ani de acum încolo”.

”Al Doilea Război Mondial a afectat multe, multe vieți, pentru că lumea a suferit o traumă în masă. Acum, cu această pandemie care are o magnitudine mai mare, au fost afectate și mai multe vieți. De fapt, fiecare individ din lume este afectat.

Iar asta înseamnă o traumă mult mai mare decât cea resimțită după cel de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, în timpul unei conferințe de presă susținută vineri.

Ne confruntăm cu faza acută a pandemiei de COVID-19

Maria Van Kerkhove, șeful grupului OMS pentru boli emergente, a venit cu alte precizări despre sănătatea mintală aspru discutată în cadrul unei conferințe: ”Statele trebuie să țină cont atât de relansarea economică, cât și de impactul pandemiei asupra sănătății mintale, atunci când se gândesc la depășirea pandemiei.

Există variații în ceea ce privește impactul coronavirusului: fie am pierdut pe cineva drag, fie un loc de muncă, fie am fost forțați să stăm în casă, în condiții foarte dificile”.

Specialistul a mai completat și că lumea încă se confruntă cu ”faza acută” a pandemiei, moment în care virusul încă se răspândește în comunități și ucide zeci de mii de persoane în fiecare săptămână, iar cetățenii își pierd răbdarea asupra vieții noi pe care sunt obligați să o trăiască deja de puțin peste un an de zile. Directorul programului de urgență al OMS a îndemnat la discutarea soluțiilor, nu numai a problemelor în sine.

Ddespre sfârșitul pandemiei

„Presupun că 2021 va fi un alt an Covid. Dar unul mai previzibil și mai ușor de gestionat. 2020 a fost Terra Incognita, beznă științifică și politică. Un an mai târziu, știm mult mai multe. Avem instrumente, programe de diagnosticare, avem un vaccin. Cu toate acestea, pentru mine, în munca mea, este important să planific înainte. Prin urmare, presupun că pandemia se va termina la începutul anului 2022. Ceea ce nu înseamnă că virusul a dispărut, dar probabil că nu va mai fi nevoie de intervenții perturbatoare”
Hans Henri Kluge, directorul european al OMS

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI