OMS a făcut anunțul pe care omenirea îl așteaptă cu sufletul la gură. Ce s-a întâmplat cu covid-19

OMS a făcut anunțul pe care omenirea îl așteaptă cu sufletul la gură. Ce s-a întâmplat cu covid-19
Informațiile OMS la zi

OMS anunță pe site-ul oficial scădera numărului de infectări, la nivel global. Datele oficiale arată la acest moment 108.822,960 de cazuri confirmate, 2.403,641 de decese confirmate. Aceleași date anunță un număr de 223 de țări confirmate cu cazuri de infectări.

Numărul de infectări a scăzut la nivel global

În comparație cu săptămânile trecute, OMS anunță o scădere cu aproximativ 500.000 de cazuri de infectări. OMS făcea anunțul la Geenva, declarând că procetul scăderii, de 16%, reprezintă de fapt, acțiunile statelor de a izola și constrânge răspândirea virusului.

Singura zonă în care nu au scăzut semnificativ numărul de infectări, conform raportului OMS, ar fi Orientul Mijlociu. Săptămâna trecută mai erau confirmate alte 170.000 de noi cazuri, astfel depășind numrul de infectări din America și Europa.

Numărul de cazuri noi raportate la nivel mondial a continuat să scadă, cu 2,7 milioane de cazuri noi săptămâna trecută. Numărul de noi decese raportate a scăzut, de asemenea, cu 81 000 de noi decese raportate săptămâna trecută.

Numărul deceselor este într-o scădere de 10% comparativ cu săptămâna precedentă. Acest lucru aduce cifrele cumulative globale la 108,2 milioane de cazuri și peste 2,3 milioane de cazuri de la începutul pandemiei.

”Un total de cinci din șase regiuni ale OMS au raportat o scădere procentuală de două cifre în cazurile noi, doar regiunea est-mediteraneană arătând o creștere de 7%. Europa și America continuă să vadă cele mai mari scăderi ale numărului absolut de cazuri. Între timp, numărul de noi decese a scăzut în toate regiunile.”, spune raportul săptămânal OMS.

În ultima săptămână, cele cinci țări care au raportat cel mai mare număr de cazuri noi continuă să fie:

  • Statele Unite Statele Unite -673 630 cazuri, o scădere de 23%,
  • Brazilia – 318 290 cazuri, o scădere de 3%,
  • Franța- 127 565 cazuri,
  • Federația Rusă – 104 602 cazuri, o scădere de 11%,
  • Marea Britanie și Irlanda de Nord – 97 271 de cazuri, o scădere de 27%.

 

Informațiile OMS la zi

OMS, în colaborare cu autoritățile naționale, instituțiile și cercetătorii, continuă să monitorizeze evenimentele de sănătate publică asociate cu variantele SARS-CoV-2. Insituția mai spune că furnizează actualizări ca informații noi să devină disponibil.

De la ultima actualizare din 9 februarie, datele au fost actualizate și s-au anunțat alte opt state în care a fost detectată o nou versiune a virusului. De la 16 februarie, un total de 94 de țări din toate cele șase regiuni ale OMS au raportat fie cazuri importate, fie transmiterea comunitară a virsului. Transmiterea locală a fost raportată în cel puțin 47 de țări din toate cele șase regiuni observate de OMS.

Într-un raport actualizat privind SARS-CoV-2 și circulația crescută a variantelor de îngrijorare în UE / SEE,Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC) evidențiază faptul că în timp ce un număr de țări europene au raportat o scădere generală a incidenței COVID-19, probabil din cauza unei combinații puternice în ceea ce privește măsurile sociale și de sănătate publică, majoritatea țărilor din Europa continuă să aibă o experiență ridicată sau în creștere la ratele de notificare în rândul grupelor de vârstă mai în vârstă sau ratele ridicate de deces.

Mai mult, printre eșantioanele testate în Europa de Screening-ul bazat pe PCR și secvențierea genomului întreg, proporția cazurilor infectate cu COV 202012/01 a crescut în ultimele săptămâni, indicând transmiterea comunitarăîn mai multe țări.