OMS dă o veste ciudată. Ce avantaje vor avea oamenii care se vaccinează

OMS dă o veste ciudată. Ce avantaje vor avea oamenii care se vaccinează
Aunț OMS. Care sunt avatajele pe care le-ar putea avea oamenii care se vaccinează?

Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț care nu va fi privit cu ochi buni de toți oamenii. Care sunt beneficiile de care vor avea parte imediat cei care aleg să se vaccineze? Iată mesajul oficial al OMS cu privire la posibilele noi schimbări!

Anunț OMS: Avantajele oamenilor care se vaccinează

Organizația Mondială a Sănătății urmează să dezbată în viitorul apropiat posibilitatea folosirii de certificate sau „pașapoartelor de vaccinare” în călătoriile internaționale. Oleg Benesh, expert din cadrul departamentului de imunologie de la biroul european al istituției, a afirmat într-o conferință de presă online pentru presa rusă că acest subiect e discutat și „se afla pe agenda Comitetului International pentru reglementari medicale si sanitare”, transmite Agerpres.

De asemenea, specialistul a mai declarat și că organismul internațional analizează aspectele științifice, juridice și etice ale inițiativei în cauză. Benesh a mai continuat cu mărturii despre prezent și despre faptul că Organizația Mondială a Sănătății acționează pe trei direcții principale:

-recomandarea de vaccinare pentru persoanele care intentioneaza sa calatoreasca
-aprobarea de catre tari a unor restrictii sau cerinte de vaccinare pentru persoanele care calatoresc
-schimbul de informatii intre tari cu privire la procesul de vaccinare.

Detalii din partea unui expert

Rusia a fost una din țările care au propus crearea de pașapoarte de vaccinare sau imunitate, în timpul în care Israelul urmează să emită pașapoarte verzi persoanelor care au primit serul, pentru a le înlesni circulația, conform EFE, citat de ziare.com. Președintele rus nu doar că a sprijinit ideea, dar a și cerut guvernului țării pe data de 4 ianuarie să studieze amănunțit posiblitatea prin care acest document poate să capete valabilitate internațională.

„Odata cu aparitia vaccinurilor eficiente si sigure impotriva coronavirusului, OMS studiaza temele legate de vaccinarea calatorilor internationali. Am dori sa amintim ca folosirea unui certificat international este o chestiune reglementata prin normele medicale si sanitare”
Oleg Benesh, expertul departamentului de imunologie de la biroul european al OMS

Strategia UE în privința vaccinurilor

„Prin strategia sa privind vaccinurile, UE sprijină eforturile ce vizează accelerarea dezvoltării și punerii la dispoziție a unor vaccinuri sigure și eficace într-un interval de 12-18 luni, dacă nu chiar mai repede. Realizarea acestei misiuni complexe necesită efectuarea de teste clinice în paralel cu investiții în capacitatea de producție pentru a putea fabrica milioane, sau chiar miliarde de doze de vaccinuri eficiente. Comisia Europeană colaborează îndeaproape cu companiile farmaceutice și cu Agenția Europeană pentru Medicamente pentru a asigura accesul la vaccinuri sigure și eficiente cât mai curând posibil. Ca și în cazul oricărui alt vaccin, acestea vor face obiectul unei evaluări științifice riguroase înainte de a fi introduse pe piață. Până în prezent, Comisia Europeană a încheiat acorduri cu 6 dezvoltatori de vaccinuri care promit. Pe viitor s-ar putea încheia și alte acorduri.”
(Sursa: ec.europa.eu)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI