OMS, avertisment sumbru pentru omenire. Ce pericole ne pândesc: „Trebuie să ne pregătim”

OMS, avertisment sumbru pentru omenire. Ce pericole ne pândesc: „Trebuie să ne pregătim”
Organizația Mondială a Sănătăți a transmis un avertisment

Luni, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că situația s-ar putea agrava în contextul pandemiei de coronavirus, care a ucis peste 1,7 milioane de oameni. ”Trebuie să ne pregătim”.

OMS, avertisment sumbru pentru omenire

OMS a avertizat luni că, deși pandemia de COVID-19, care a ucis peste 1,7 milioane de persoane și a infectat alte zeci de milioane într-un singur an, a fost foarte severă, ar trebui să ne pregătim pentru ”mai rău”, relatează AFP citată de hotnews.ro.

”Este un semnal de alarmă. Această pandemie a fost foarte severă. S-a răspândit în întreaga lume foarte rapid și a atins fiecare colț al planetei, dar acest lucru nu înseamnă în mod necesar ce este mai rău”, a spus Michael Ryan, responsabilul OMS însărcinat cu situațiile de urgență.

”Virusul se transmite foarte ușor și ucide oamenii. Trebuie să ne pregătim pentru viitor la ceva ce ar putea fi și mai rău”, a mai spus Michael Ryan, precizând însă că rata sa de mortalitate este relativ scăzută în raport cu alte maladii emergente.

Lumea nu este pregătită pentru viitoarele pandemii

De asemenea, Bruce Aylward, consilier OMS, a afirmat că în ciuda realizărilor științifice în lupta împotriva COVID-19, inclusiv crearea de vaccinuri eficiente în timp-record, lumea este departe de a fi pregătită pentru a lupta cu viitoare pandemii.

”Suntem în al doilea și al treilea val al acestui virus și încă nu suntem capabili să le gestionăm”, a spus Bruce Aylward, la o conferință de presă.

A apărut o nouă tulpină SARS-CoV-2

După ce o nouă tulpină a virusului ucigaș a fost depistată și în Italia, multe țări, printre care și România, au impus noi reguli privind Marea Britanie, în contextul în care acolo a fost depistat primul caz al acestei forme de coronavirus.

Așadar, zborurile spre și dinspre Anglia au fost anulate, iar cei care se întorc în țară din Marea Britanie sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile. Potrivit specialiștilor, aceste măsuri au fost impuse deoarece noua variantă de COVID-19 este una care se transmite cu o și mai mare rapiditate, fapt ce ar face ca unitățile medicale, și așa răvășite și pline, să nu mai poată fi de folos.

”Zborurile între Marea Britanie și România se suspendă începând de luni, ora 19.00, iar persoanele care intră în România venind din Marea Britanie începând de la miezul nopţii de duminică intră în carantină de 14 zile”, anunța la acea vreme Raed Arafat, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI