OMS a făcut anunțul despre a treia doză de vaccin. Toți românii trebuie să afle

OMS a făcut anunțul despre a treia doză de vaccin. Toți românii trebuie să afle
Mai multe țări vor să înceapă administrarea celei de-a treia doze

Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre a treia doză de vaccin, în contextul în care mai multe țări sunt deja gata să o implementeze, inclusiv România.

Ce spune OMS despre a treia doză

În timp ce valul 4 de covid și varianta Delta sunt amenințări grave, Organizația Mondială a Sănătății lămurește situația privind un al treilea vaccin.

OMS spune că nu este nevoie de o a treia doză. Datele actuală nu indică acest fapt, spune Organizația. Directorul departamentului de știință al OMS, Soumya Swaminathan a declarat în cadrul unei conferințe de presă de la Geneva că a treia doză nu este necesară.

„Credem că datele de astăzi nu indică necesitatea unei a treia doze. Este nevoie de cercetări suplimentare.

Considerăm în mod clar că datele actuale nu indică faptul că rapelurile sunt necesare.

Trebuie să aşteptăm ca ştiinţa să ne spună când sunt necesare rapelurile, ce grupe de persoane şi ce vaccinuri au nevoie de rapeluri”, a declarat Soumya Swaminathan, responsabila ştiinţifică de la OMS.

America a anunțat deja că va începe vaccinarea cu a treia doză din toamnă, iar Israelul a demarat deja procedura.

Când începe în România imunizarea cu a treia doză

De altfel, și România pregătește imunizarea cu al doilea rapel, potrivit lui Valeriu Gheorghiță. Cu acest ser vor fi imunizate doar câteva categorii de persoane.

„Ne-am propus ca prima parte a lunii octombrie să fie momentul la care să putem demara administrarea celei de a treia doze cu condiția să fie îndeplinite toate etapele premergătoare și anume recomandarea de la Agenția Europeană a Medicamentului și recomandarea Centrului European de Control a Bolilor”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță.

„Cred că cei care vor dori să facă a treia doză vor avea posibilitatea să facă acest lucru dar condiția va fi să avem cel puțin șase luni de la schema de vaccinare inițială, de la ultima doză făcută cu ocazia vaccinării”, a mai spus el.

„Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul trecerii prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză, având în vedere că trecerea prin boală este un element important în activarea răspunsului imun”, a adăugat el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI