OMS, anunț de ultimă oră despre vaccinarea obligatorie împotriva covid-19. Vești bune pentru oameni

OMS, anunț de ultimă oră despre vaccinarea obligatorie împotriva covid-19. Vești bune pentru oameni
Vaccinarea ar putea fi necesară sau poate recomandată pentru anumite profesii

Organizația Mondială a Sănătății a declarat luni că convingerea oamenilor cu privire la meritele unui vaccin COVID-19 ar fi mult mai eficientă decât încercarea de a face ca vaccinările să fie obligatorii. OMS a spus că sarcina va reveni țărilor, individual, cu privire la modul în care vor să își desfășoare campaniile de vaccinare împotriva pandemiei.

OMS renunță la obligativitatea vaccinării. Sarcina va reveni țărilor, individual

Dacă până acum s-a speculat ideea de obligativitate a vaccinării covid, luni OMS a schimbat macazul pasând decizia țărilor implicate în campaniile de vaccinare. OMS a mai insistat asupra faptului că obligativitatea imunizării împotriva bolii ar fi calea greșită de urmat.

Nu cred că obligativitatea eset direcția pe care ar trebui să mergem, în special pentru aceste vaccinuri.”, a declarat Kate O’Brien, directorul departamentului de imunizare al OMS, într-o conferință de presă virtuală.

Decizia OMS surprinde, cât despre pasarea deciziei, individual, către țările implicate în campanii, specialiștii spun că ar putea crea precedente. Unul a fost creat odată cu adoptarea certificatelor verzi, așa-zisele pașapoarte covid.

Despre noua decizie, reprezentantul OMS este de părere că este o poziție mult mai bună pentru a încuraja și a facilita vaccinarea fără astfel de cerințe, de obligativitate. Kate O’Brien nu crede că țările implicate în campaniile de vaccinare vor creea un mandat obligatoriu pentru vaccinare.

Vaccinarea ar putea fi necesară sau poate recomandată pentru anumite profesii

O’Brien a spus că pot exista anumite profesii în care vaccinarea covid ar putea fi necesară sau poate recomandată, cum ar fi tehnicienii respiratori și medicii de terapie intensivă în spitale, pentru siguranța atât a personalului, cât și a pacienților.

Dar experții OMS au recunoscut că este o luptă care trebuie dusă pentru a convinge publicul larg să ia vaccinurile pe măsură ce acestea devin disponibile. Directorul de urgență al organizației, Michael Ryan, a spus că oamenii trebuie să se întrebe ce sunt dispuși să facă pentru a se proteja pe ei înșiși și pe cei din jur.

„Povestea vaccinului este o veste bună. Este victoria efortului uman, potențial, asupra unui adversar microbian. Trebuie să convingem oamenii și trebuie să convingem.”, declara Michael Ryan.

În ceea ce privește obligativitatea vaccinurilor, Michael Ryan a spus:

„Cred că toți cei care lucrăm în sănătatea publică ar prefera să evităm acest lucru ca mijloc de vaccinare a oamenilor. Suntem mult mai bine pregătiți pentru a le prezenta oamenilor datele și beneficiile și pentru a le permite să se decidă.

Există anumite circumstanțe … în care aș crede că singurul lucru responsabil ar fi vaccinarea.”, a mai declarat Michael Ryan, conform agenției nipone NDTV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI