Bill Gates, semnal de alarmă pentru țările bogate. Ce trebuie să facă pentru binele omenirii

Bill Gates, semnal de alarmă pentru țările bogate. Ce trebuie să facă pentru binele omenirii
Bill Gates, semnal de alarmă pentru țările bogate. Ce trebuie să facă pentru binele omenirii

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să consumi carne de vită sintetică? Bill Gates trage un semnal de alarmă pentru țările bogate ale lumii. Ce trebuie să facă statele influente ale mapamondului pentru binele omenirii. 

Bill Gates, semnal de alarmă pentru țările bogate

Să vezi și să nu crezi. Miliardarul Bill Gates a cerut națiunilor bogate să treacă la „carne de vită 100% sintetică” pentru a aborda emisiile de gaze cu efect de seră care determină schimbările climatice globale. În noua sa carte, How to Avoid a Climate Disaster, miliardarul filantrop subliniază faptul că, deși este posibil ca omenirea să evite calamitatea prin realizări tehnologice, politica guvernului va fi în cele din urmă necesară.

„Nu cred că cele mai sărace 80 de țări vor consuma carne de vită sintetică. Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică. Te poți obișnui cu diferența de gust și afirmația este că vor face ca gustul să fie și mai bun în timp”, a declarat Bill Gates pentru revista MIT Technology Review, conform editorialului Sky News.

De unde i-a venit lui Bill Gates această idee? Specialiștii spun că bovinele crescute pentru carne de vită contribuie în mod masiv la emisiile de metan puternic cu efect de seră, care a atins niveluri record, conform cercetărilor publicate în iulie anul trecut.

Ce presupune consumul global de carne sintetică

Cantitatea de metan din atmosferă a crescut masiv între 2000 și 2017, despre care cercetătorii spun că ar putea fi o creștere a încălzirii globale cu până la patru grade Celsius până la sfârșitul secolului. Oamenii de știință avertizează că acesta este un prag periculos prin care poate trece umanitatea. Repercusiunile ar putea fi majore: riscul crescut al dezastrelor naturale, perturbări ecologice, foamete și migrație în masă.

„Emisiile provenite de la bovine și de la alte rumegătoare sunt aproape la fel de mari ca cele provenite din industria combustibililor fosili pentru metan. Oamenii glumesc despre eructarea vacilor fără să-și dea seama cât de mare este sursa cu adevărat”, a declarat dr. Robert Jackson pentru MIT Technology Review.

Vorbind despre această problemă la MIT Technology Review, Bill Gates a descris problema animalelor drept „foarte dificilă”, menționând că nici compușii care reduc emisiile de metan nu sunt suficienți. El a remarcat faptul că firma Memphis Meats produce carne sintetică la nivel celular pentru a aborda această problemă. Cu toate acestea, miliardarul filantrop a specificat faptul că „nu cred că tehnica de fabricare a cărnii de vită sintetică va fi vreodată economică”.