OMS a anunțat cum îi afectează coronavirusul pe tineri. Mulți au ignorat pandemia, până acum

OMS anunță cum îi afectează coronavirus pe tineri

Organizația Modială a Sănătății vine cu un mesaj tulburător pentru unii tineri care cred că nu pot fi atinși de virus. Mulți au ignorat pandemia aceasta, dar acum nu mai este cazul, pentru că situația se înrăutățește pe zi ce trece. Ce transmite OMS categoriei de oameni care se teme mai puțin de temutul virus?

OMS, anunț pentru tineri. Cum îi afectează coronavirusul?

Organizația Mondială a Sănătății vine cu o avertizare importantă pentru tinerii din toată lumea. Deși majoritatea victimelor temutului virus sunt de vârsta a doua sau oameni care au un istoric medical precar, nici tinerii nu sunt puși la adăpost. OMS îi avertizează pe aceștia să nu creadă că sunt invincibili, în contextul în care numărul bolnavilor de COVID-19 a ajuns la 210.000 și este în continuare în creștere, iar alți 9.000 de oameni au murit din cauza pandemiei de coronavirus.

„Nu sunteţi invincibili, acest virus vă poate conduce la spital timp de săptămâni şi poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviţi, alegerile pe care le faceţi în deplasările voastre pot fi o problemă de viaţă sau de moarte pentru altcineva”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online de la Geneva, potrivit Mediafax.

Organizație Mondială a Sănătății, avertizare importantă pentru tineri. Nimeni nu ar trebui să subestimeze virusul
Organizație Mondială a Sănătății, avertizare importantă pentru tineri. Nimeni nu ar trebui să subestimeze virusul

„Tinerii nu sunt scutiți, deși persoanele vârstice sunt cele mai afectate”

Directorul general al Organizației a mai susținut și că prea mulți tineri au impresia că boala nu îi poate atinge, lucru care este eronat. Măsurile de precauție pe care le indică autoritățile din toată lumea sunt valabile pentru toți oamenii. „Unul din lucrurile pe care le-am învăţat este că deşi persoanele vârstnice sunt cel mai dur afectate de maladie, tinerii nu sunt scutiţi şi o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au trebuit să fie spitalizate”, a mai declarat medicul etiopian.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI